Vervolg van voorpagina: 'Ik ben gewoon ontzettend nieuwsgierig van aard'

En dat spreekt aan, want bij tentoonstellingen verkoopt ze vaak zomaar een deel van de collectie. Haar werk past natuurlijk ook wel goed bij de kust hier. "Hoewel ik hier op het strand dat mooi getinte hout niet vind, hoor." 

In de tuin staan twee enorme wasknijpers, waaraan een waslijn hangt.

Tekenend

 “Ja, dat heb ik groot bedacht naar aanleiding van een klein ontwerp dat ik zag, maar dit heb ik niet zelf uitgevoerd.” De opstelling van de knijpers zijn wel tekenend voor de creatieve bron in Anita. “Ik ben gewoon ontzettend nieuwsgierig van aard, moest vroeger altijd van straat worden geplukt, was altijd te laat thuis.”

Wie nieuwsgierig is naar haar werk kan vanaf vandaag gaan kijken bij designwinkel ‘Lijnb’ (zo heet het echt) aan het Alkmaarse Ritsevoort, nummer 10. Daar kan ze eindelijk weer exposeren, nu de Heiloose Kunstparade nog een jaar moest overslaan.

Mieke Rozing

De serie over kunstenaars is een initiatief van Mieke Rozing, die kunstlessen geeft in het basisonderwijs in de hele Noord-Hollandse regio. 

De interviews verschijnen regelmatig in Nieuwsblad Heiloo en Nieuwsblad Castricum, ook met filmpjes op de sites van de kranten.


Kijk ook op:

www.anitadehaanruiter.nl