Jubilaris Annie Bakker (midden), Links Gonny Kruithof en rechts voorzitter Hanneke Danenberg.
Jubilaris Annie Bakker (midden), Links Gonny Kruithof en rechts voorzitter Hanneke Danenberg. (Foto: aangeleverd)

Jubilaris Annie Bakker verrast met beeldje en bloemen

LANGEDIJK – Ondanks alle corona perikelen is de Langedijkse Annie Bakker kortgeleden door het bestuur en vrijwilligers van De Zonnebloem Langedijk Noord in het zonnetje gezet. ‘’Annie was al 25 jaar vrijwilligster en dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan,’’ zegt Gonny Kruithof bestuurslid Activiteiten.

door ruud de waard

‘Ze had dit nooit verwacht’

‘’We hebben op gepaste wijze aandacht aan dit jubileum gegeven. Voor haar huis hadden een aantal vrijwilligers zich verzameld en Annie was, toen ze de deur opende, danig verrast en had dit zeker niet verwacht.’’ Annie Bakker zal 27 mei niet snel vergeten. Naast dat alle aanwezigen een bloem en een kaart hadden meegenomen, mocht Gonny Kruithof namens het bestuur een prachtig beeldje overhandigen aan Annie, die bekend staat zelf de mooiste kaarten te maken en verder heel creatief is met handwerken.

Nieuwe voorzitter

Al vanaf maart 2020 heeft het bestuur, dat sinds enkele weken een nieuwe voorzitter heeft, weinig activiteiten kunnen ontplooien. Gonny: ‘’We zijn blij met de komst van onze voorzitter Hanneke Danenberg. Het bestuur wordt verder compleet gemaakt door Henk Jonkman (penningmeester), Monique van Hout (secretaris) en Will Boots (verantwoordelijk voor het inschrijven van nieuwe deelnemers en vrijwilligers en het koppelen van de juiste vrijwilliger aan de deelnemer).’’ Gonny Kruithof is al zestien jaar betrokken bij De Zonnebloem en hoopt van ganser harte dat ze binnenkort weer de mensen, die snakken naar een praatje, thuis kan bezoeken.

Een telefoontje

‘’Door de corona waren huisbezoeken vrijwel onmogelijk. Vooral veel alleenstaanden, die afhankelijk zijn van een huisbezoek, hebben het erg moeilijk gehad. Een telefoontje was eigenlijk het enige contact en naast een kaartje hebben we tijdens speciale dagen, zoals Sinterklaas (speculaas en thee), oud en nieuw (oliebollen) en Pasen (een glaasje paaseieren met puzzelboekje) bij de mensen aan de voordeur een cadeau’tje afgeleverd. Normaal gesproken hebben we elk jaar een scala aan activiteiten. Sommige deelnemers willen graag af en toe een terrasje pakken of een stukje wandelen. Verder organiseren we spelletjes of een brengen we bezoek aan een museum. Het is voor ons vrijwilligers (vrouwen en mannen) heel dankbaar werk. Het is altijd genieten.’’

Zonnebloemloterij

De Zonnebloemloterij is na 51 jaar en van generatie op generatie nog steeds een begrip in ons land. ‘’Ook dit jaar staat, ondanks corona, alles weer klaar voor een nieuwe editie van de Zonnebloemloterij. Een belangrijke loterij met prachtige prijzen en een lot kost slechts twee euro. Wij als afdeling willen ons volledig inzetten om zoveel mogelijk loten te verkopen. Een groot deel van opbrengst mogen wij gebruiken. Als de regels weer versoepelen, willen we een bus huren en er met de deelnemers onder begeleiding van een aantal van, de ruim 20, vrijwilligers een gezellig dagje van maken. Omdat we in onze afdeling een kleine honderd deelnemers hebben en er op dit moment een wachtlijst is, kunnen we nog best nieuwe vrijwilligers gebruiken.’’ De lotenverkoop is nog tot 8 oktober en 8 november is de trekking van de loterij.

Energie

‘'Vrijwilligerswerk geeft enorm veel energie. We zijn blij met onze nieuwe voorzitter. We hebben nu een redelijk jong bestuur, die allemaal stuk voor stuk met nieuwe ideeën komen. Dat is te merken tijdens onze online vergaderingen. Een compliment wil ik zeker geven aan onze groep vrijwillige chauffeurs, die onze deelnemers naar verschillende uitjes willen rijden. In het laatste jaar maar heel weinig maar we hopen met z'n allen op goede tijden.''

Loten voor de Zonnebloemloterij kunnen besteld worden via: https://www.zonnebloem.nl/zelf-loten-verkopen/p/a02665. Slechts twee euro per lot.

Annie Bakker kreeg uit handen van Gonny Kruithof een fraai beeldje.