Joop Willemsen is 89 jaar en enthousiast maaltijdbezorger bij WPW.
Joop Willemsen is 89 jaar en enthousiast maaltijdbezorger bij WPW. (Foto: aangeleverd)

Maaltijdbezorgers gezocht

LANGEDIJK - Voor wie zelfstandig bereiden van maaltijden lastig wordt, kan de Maaltijdservice van Wonen Plus Welzijn (WPW) een uitkomst zijn. Van Sint Pancras tot Oudkarspel en van Broek op Langedijk tot Heerhugowaard bezorgen betrokken vrijwilligers (koelverse en/of warme) maaltijden aan huis.

Een van de maaltijdrijders die WPW graag in de schijnwerpers zet is Joop Willemsen (89). Hij is trots dat hij op zijn leeftijd nog zo actief kan zijn als bezorger. Het vrijwilligerswerk doet hem goed: “Wat ik mooi vind is dat het naast de bezorging gaat om het geven van wat extra aandacht. Dit blijkt voor de maaltijdgebruikers, juist in deze tijd, enorm waardevol.”

Maaltijdbezorgers hebben ook een signalerende functie. De bezorger neemt contact op met WPW bij het gevoel dat er iets aan de hand is met een maaltijdgebruiker. Dit blijkt een geruststellend idee voor zowel gebruikers als mantelzorgers.

Interesse om ook maaltijdbezorger te worden en één van de bezorgteams te komen versterken? Eens per circa twee of drie maanden wordt u zes of zeven dagen per week ingezet. Het rijden van maaltijden vindt plaats tussen 11.00 en 13.00 uur. Gereden kilometers worden uiteraard vergoed. Daarnaast biedt WPW interessante trainingen en worden vrijwilligers met enige regelmaat in het zonnetje gezet. Voor aanmelding en meer informatie, graag contact opnemen met Ineke Vroling via langedijk@wonenpluswelzijn.nl of tel. 0226-318050.