De kinderen beleefden veel plezier tijdens de skeelertraining.
De kinderen beleefden veel plezier tijdens de skeelertraining. (Foto: Theo Annes)

HSC De Draai organiseert skeelerclinics bij Koggenwaard in Hensbroek

HENSBROEK/ HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse schaatsclub HSC De Draai organiseert nog drie keer op deze locatie clinics voor de jeugd. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze mooie sport.

Adri Zwagerman en Harry Konijn konden dankzij de steun van HSC De Draai, ijsclub Ursem en ijsclub Hensbroek in 2017 een skeelervereniging starten. De gemeente Koggenland en diverse sponsors leverden een bijdrage om de kosten van de skeelerbaan op te brengen en gaven hen het vertrouwen om dat te realiseren. Harry Konijn: "Onze vereniging heeft nu vijf geweldige trainers die op maandag- en donderdagavond en zaterdagochtend trainingen geven. Op maandag en donderdag trainen de senioren en op zaterdag de jeugd." Het mooie van deze sporten is dat iemand dat individueel kan doen, even een trainingsrondje op zondagochtend, of gezellig in groepsverband. "Jeugd vanaf 12 jaar en volwassenen zijn welkom om een keertje mee te doen. Deelname per keer kost 5 euro. De trainingen zijn elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur. Iedereen kan de poort binnenlopen vanaf 18.30 uur. En de kinderen zijn elke zaterdag welkom om 09.00 uur."

Grote opkomst

De opkomst bij de senioren is goed en op zaterdag trainen maar liefst ruim veertig kinderen. "Het is geweldig om deze jongens en meisjes met zoveel plezier te zien trainen. Meerdere vrijwilligers, waaronder Theo van Dam en Jan Nanne, zijn onmisbaar evenals de goede samenwerking met het bestuur van ijsclub Hensbroek. Dankzij de winterse periode begin dit jaar lijkt het er op dat de belangstelling voor het skeeleren en schaatsen toeneemt. De skeelerbaan is een openbaar terrein en iedereen is van harte welkom om enkele trainingen te proberen of te komen skeeleren. Veiligheid en techniek vormen hierin de basis; het dragen van een helm en bescherming voor handen, knieƫn en ellebogen. Om die reden organiseert HSC de Draai in mei en juni skate-en skeelerclinics voor recreanten. Deze worden verzorgd door gediplomeerde trainers." Er zijn nog clinics op dinsdagavond 25 mei en 1 en 8 juni van 19.00 tot 20.00 uur. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de sport. Meer informatie op www.hscdedraai.nl/zomeractiviteiten.

Aanmelden clinics

Aanmelden voor de clinics kan bij HSC de Draai via info@hscdedraai.nl. Voor de 'gewone' uren is aanmelden niet nodig. Meer info over skeelervereniging Koggenwaard op www.koggenwaard.nl.

Afbeelding
Afbeelding