Annie en Jan waren verrast dat de burgemeester hen tóch persoonlijk kwam feliciteren.
Annie en Jan waren verrast dat de burgemeester hen tóch persoonlijk kwam feliciteren. (Foto: D. Jepma/ Gemeente Heerhugowaard)

'Vonk sloeg over op de kermis'

HEERHUGOWAARD - Een feestelijk versierd huis, koffie met gebak, een mooie fotosessie met de kinderen in het park en als kers op de taart ook nog een bezoek van de burgemeester. Het 60-jarig huwelijksjubileum van het echtpaar Jan (85) en Annie (80) van Twisk-Willig ging woensdag 12 mei zeker niet onopgemerkt voorbij.

Jan en Annie van Twisk zestig jaar getrouwd

Waar er eigenlijk een belletje vanuit het gemeentehuis verwacht werd door het echtpaar, werd het stel ’s middags verrast door de burgemeester die met een mooie bos bloemen voor de deur stond.

Kermis

Annie groeide op in de Starnmeer, terwijl Jan in de Schermer geboren en getogen is. Ze leerden elkaar meer dan zes decennia geleden kennen tijdens het uitgaan in de regio. Op de kermis van Schermerhorn sloeg de liefdesvonk uiteindelijk over tussen de twee. Het stel trouwde op 12 mei 1961, kreeg vier zoons en woonde jarenlang met het gezin op een boerderij in de Schermer.

Bezoek burgemeester kers op de taart

Butterhuizen

In 1996 verhuisden Jan en Annie naar de Bomenwijk in Heerhugowaard en sinds een jaar wonen ze in een appartement in de wijk Butterhuizen. Inmiddels is de familie uitgebreid met tien kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.