De HugoHopper pakt zijn volledige diensregeling weer op.
De HugoHopper pakt zijn volledige diensregeling weer op. (Foto: Aangeleverd)

HugoHopper rijdt weer alle diensten

HEERHUGOWAARD - De HugoHopper herstart 31 mei de volledige dienstverlening: dit betekent dat de lijndiensten, het deur-tot-deur vervoer, groepsvervoer en de buurtbus Heerhugowaard-Langedijk weer gaan rijden.

Om gebruik te mogen maken van de HugoHopper kunnen inwoners van Heerhugowaard (en vanaf 1 januari 2022 inwoners van Dijk en Waard) voor € 15,- per jaar lid worden.


Zes dagen per week, van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur, rijden lijndienstbussen diverse routes door Heerhugowaard. De routes doorkruisen en ontsluiten de wijken en zijn zo uitgestippeld dat zij langs de belangrijkste publieke locaties rijden of daar dicht in de buurt komen. Per 31 mei 09.00 uur vanaf het Stadsplein wordt vanaf ieder uur de rode, blauwe en oranje route gereden. U betaalt met uw lidmaatschapspas € 0,50 per rit.

Deur-tot-deur vervoer

Als u om welke reden dan ook niet met de lijndienst kunt reizen is er, van maandag tot en met zaterdag tussen 08.30 en 17.00 uur, het deur tot deur vervoer (ook voor mensen afhankelijk van een rolstoel). De chauffeur kan helpen bij het in- en uitstappen. Deur tot deur vervoer rijdt op afspraak binnen de gemeentegrenzen van Heerhugowaard en Langedijk, naar het ziekenhuis in Alkmaar en ook naar diverse (zorg)locaties in aangrenzende gemeenten. U kunt een rit een tot vijf dagen van te voren telefonisch reserveren en de kosten bedragen € 1,00 per rit.

Buurtbus 407

De buurtbus tussen Heerhugowaard en Langedijk (lijn 407) is een voorziening waar iedereen gebruik van kan maken. U betaalt het reguliere OV-tarief.


Meer info op www.hugohopper.nl. Of bel 072-7370217.