Vlnr. Hester Ellens en Renee Groot (EFK), Frits Weel, Nel Nooter en Gabriele Kasten (Gouden Dagen Heerhugowaard)
Vlnr. Hester Ellens en Renee Groot (EFK), Frits Weel, Nel Nooter en Gabriele Kasten (Gouden Dagen Heerhugowaard) (Foto: Aangeleverd)

‘Ik krijg kippenvel van deze donatie’

HEERHUGOWAARD - "Ondanks de warmte heb ik kippenvel’’, aldus Frits Weel, voorzitter van Gouden Dagen Heerhugowaard. Maandag 14 juni overhandigden Renée Groot en Hester Ellens van EFK Interim-management en advies Gouden Dagen Heerhugowaard een cheque ter waarde van € 1.500,-. "We zijn echt vreselijk blij met deze gift. Dankzij dit soort acties, kunnen we invulling geven aan onze doelstelling, namelijk het realiseren van geluksmomenten voor kwetsbare en eenzame senioren in Heerhugowaard.’’

EFK schenkt € 1.500,- aan Gouden Dagen Heerhugowaard

EFK Interim-management en advies uit Alkmaar telt 25 medewerkers en ondersteunt sinds 1998 overheids- en nonprofit-instellingen bij financiële, administratieve en controle vraagstukken. Sinds 2000 organiseert EFK een Goede Doelen-actie en doneert ze jaarlijks een geldbedrag aan door medewerkers en relaties geselecteerde goede doelen. EFK-marketingmedewerker Renée Groot: "Aan het eind van het jaar selecteren we een aantal regionale of lokale initiatieven en organisaties en sturen we onze acht- tot negenhonderd relaties een mail met onze decemberwensen. In die mail roepen we relaties ook op hun stem uit te brengen op hun goede doel naar keuze. Dit jaar kregen Stichting Welzijn Castricum, kansarme schoolkinderen in de regio, en Gouden Dagen Heerhugowaard de meeste stemmen. We dragen deze maatschappelijke organisaties een warm hart toe en zijn ervan overtuigd dat de donatie goed terechtkomt."

‘Meedoen is leuk, winnen is geweldig’

Gouden Dagen-stuurgroepleden Frits Weel, Nel Nooter en Gabriele Kasten zijn blij met de cheque. Weel: "Het is net als met voetbal: meedoen is leuk. Als je dan ook nog als een van de winnaars uit de bus komt, is het helemaal geweldig.'' De stuurgroep gaat zich bezinnen welke wens of wensen er met deze donatie kunnen worden gerealiseerd. "Naast individuele wensen, zoals bijvoorbeeld een dagje uit, een boottochtje of een rit in een motor met zijspan, verwezenlijken we ook wensen voor kleine en grotere groepen senioren. Denk aan ijsjes- en visjesdag en muziekconcerten. Door corona konden we niet zo uitpakken als we wilden, maar nu pakken we het weer vol enthousiasme op. We zijn druk aan het brainstormen hoe de gift van EFK kan worden besteed. We bezorgen onze senioren een gouden moment en zorgen er op onze beurt ook weer voor dat de donatie van EFK zo veel mogelijk wordt besteed bij lokale partijen en organisaties. Zo is de cirkel weer rond. EFK en relaties: nogmaals heel hartelijk dank!"