Creatieve workshops bij Atrtquake.
Creatieve workshops bij Atrtquake. (Foto: Alexandra Heeremans / AG Heeremans Photography)

Toffe workshops 3D tekenen in het Artquake atelier

DIJK EN WAARD - Artquake organiseerde afgelopen weekend meerdere workshops 3D Tekenen. De workshops zouden eigenlijk afgelopen december plaatsvinden, maar konden door corona niet doorgaan. Toen er vanuit de regering versoepelingen kwamen, liet Artquake dat zich geen twee keer zeggen en plande meteen de workshops in.

De workshop begon met een voorstelrondje, waarin Maureen kort over Artquake en haar werk vertelde en alle deelnemers zichzelf even voorstelden. De deelnemers hadden allemaal een passie voor tekenen, schilderen, muziek maken of creatief bezig zijn, wat meteen het ijs brak en het groepsgevoel versterkte.

Na een korte uitleg ging iedereen lekker aan de slag met de eerste oefening. Gewapend met potloden, markers, linialen en papier gingen de deelnemers hun eigen ‘3D cilinders, vierkanten en driehoeken’ tekenen. Deze oefening was bedoeld om de basis van het 3D Tekenen te leren, zodat ze daarna hun eigen 3D tekening konden gaan maken.

Hierna hadden de deelnemers de mogelijkheid om verder te oefenen of zelf een 3D Tekening te gaan maken. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen en al snel ontstonden de gaafste 3D Tekeningen. Van een 3D hand, tot kat, vlinder, eigen naam, piano en zelfs een muis!

Het was zo leuk om te zien, hoe iedereen lekker creatief bezig was, Onder het genot van drinken en wat lekkers werd er serieus getekend, maar ook gelachen, gekletst en inspireerden de deelnemers elkaar.

Nieuw atelier

Sinds een maand heeft het Artquake atelier een nieuw onderkomen. Het atelier is nu gevestigd aan de Edisonstraat 3, Heerhugowaard, in het gebouw van Maskerade. Een inspirerende, creatieve plek waar verschillende creatieve ondernemers werken, zoals interieurstylist Stuff & Styling, een meubelmaker, Maskerade kledingverhuur en Pimped by Moon die meubels restylet. Het is een inspirerende, creatieve plek en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Kunstclub

Deze club is voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar die het leuk vinden om te tekenen, schilderen en lekker creatief bezig te zijn. De Kunstclub gaat eind augustus van start en vindt plaats in het Artquake atelier. Het doel van deze club is dat jongeren hun eigen creativiteit kunnen ontwikkelen in een gezellige, veilige, creatieve omgeving, samen met leeftijdsgenoten.

Iedere les gaan de deelnemers zelf aan de slag met eigen projecten. Verschillende materialen en technieken zullen voorbij komen, jongeren mogen met eigen ideeën komen. En het allerbelangrijkste, plezier staat voorop!

Kijk voor meer info op www.art-quake.com/kunst-club.

Deelnemers aan de workshop leerden hoe ze moesten 3D-tekenen.
De prachtigste kunstwerken werden gecreëerd.
De prachtigste kunstwerken werden gecreëerd.