Het Waardse team behaalde zijn tweede overwinning in de bondscompetitie schaken.
Het Waardse team behaalde zijn tweede overwinning in de bondscompetitie schaken. (Foto: Pixabay)

Debutant Marijn Wester wint eerste cyclus van de schaakcompetitie

Sport

HEERHUGOWAARD - Marijn Wester heeft duidelijk zijn stempel gezet op de eerste helft van de schaakcompetitie van Schaakvereniging Heerhugowaard. De jongeling uit eigen kweek was constant bovenin de ranglijst te vinden. Via een winst in de laatste ronde op Richard van Diepen was hij er zeker van dat hij niet meer ingehaald kon worden ook niet door de nummer twee, Kasper van der Meulen. 

De hoogst geklasseerde B-speler werd, ondanks een nederlaag in de laatste ronde tegen Karel Keesman, ‘good old’ Emiel Piek. De titel bij de C-spelers werd een prooi voor Richard Gooijers. Via een stevige remise tegen Piet Manni bleef hij precies vier punten voor op John Nieuwland, die angstgegner Henk de Waal wist te verslaan. In de jeugdcompetitie zal het voor de overige spelers een hele klus worden om Sander Gosselaar van zijn eerste titel af te houden. Sam Duin volgt op drie en Tessel Schrijver op acht punten achterstand.

Geluksengeltje

In de bondscompetitie heeft Heerhugowaard zijn tweede winst binnen gehaald, alhoewel speler en verslaggever Rick Smit deze overwinning op de website van de schaakvereniging als lelijk betitelde. Het geluksengeltje zat duidelijk op de Waardse schouders in de match tegen Santpoort 2. Met heel veel spul en moeite had men een 2-0 achterstand weten om te buigen in een 3-4 voorsprong en men geloofde de ogen niet van de spelers toen een tactisch remiseaanbod van Mats Bakker zonder problemen door de tegenstander werd aangenomen. Die zal daarna nog wel enige verwijtende blikken hebben gekregen van zijn teamgenoten. Al met al werd het een nipte 3,5-4,5 en Heerhugowaard samen met Opening ‘64 aan de leiding in de vijfde klasse E. 

Zaterdag 27 november ontvangt Heerhugowaard voor zijn derde wedstrijd Combiteam KL 2 uit Amsterdam. De speellocatie is dit keer de Nieuwe Horst. Half december is dan de ‘big clash’ met Opening ‘64 uit Sint Pancras.