Leer mediteren in buurthuis De Hoeksteen.
Leer mediteren in buurthuis De Hoeksteen. (Foto: Pixabay)

Medium Time meditatielessen in buurthuis De Hoeksteen

Algemeen

HEERHUGOWAARD - In buurthuis De Hoeksteen gaan, bij voldoende aanmeldingen, eind november weer meditatielessen van start. De lessen zijn maandag van 17.30 tot 18.30 en vrijdag van 18.30 tot 19.30 uur en staan onder leiding van Tamara de Jong. 

“Deze meditatielessen zijn er voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en zich meer wil leren ontspannen”, vertelt Tamara. “Er worden tijdens deze lessen verschillende meditaties aangeboden, zoals zit-, lig-, sta- en beweegmeditaties. Je leert tijdens de lessen opmerkzaamheid beoefenen, waardoor je bewuster raakt van wat er allemaal in jou beweegt en leeft, zodat je vanuit de doen-modus meer leert bewegen naar de zijn-modus. De meditaties komen onder meer voort vanuit het Boeddhisme, zoals de Vipassana-meditatie en de Mindfull Movements van Thick Nath Han. Daarnaast wordt de vanuit Tibet afkomstige Nadrabrahama-methode aangeboden en vanuit de mindfulness de Bodyscan. Kortom, een breed en afwisselend aanbod. De meditaties zorgen ervoor dat de stress afneemt en je minder gaat piekeren, beter gaat slapen en leiden tot meer zelfacceptatie en eigenliefde. Het versterkt je hele immuunsysteem en laat angst- en depressieklachten afnemen, waardoor je jouw zelfkennis, -controle en geluksgevoelens vergroot. Na een les ervaar je al merkbaar verschil in jouw lichaam en geest.”

Aanmelden? Neem dan contact op met Tamara de Jong via info@mediumtime.nl of 06-43827235. Uiteraard worden de lessen coronaproef gegeven, op anderhalve meter afstand. Ook wordt rekening gehouden met lichamelijke en/of medische beperkingen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale gezondheidsstoelen aanwezig.