Families hadden hun eigen moment om de herdenkingsboom te planten.
Families hadden hun eigen moment om de herdenkingsboom te planten. (Foto: Patricia Petrick)

Eerste plantdag in Het Bos der Omarming in Natuurpark Geestmerloo

Algemeen

REGIO - In Het Bos der Omarming in Natuurpark Geestmerloo zijn zaterdag 13 november de eerste herdenkingsbomen geplant. De stichting mocht veertig families verwelkomen die een herdenkingsboom kwamen planten voor hun overleden kind.

“Het was een ontroerend mooie eerste boomplantdag”, aldus Lia Schrier, voorzitter van de stichting, die een lange adem heeft gehad; al in 2006 is dit herdenkingsbos als burgerinitiatief aangenomen in de HAL-gemeenten. Inmiddels is dankzij de ondersteuning van deze gemeenten en maatschappelijk betrokken bedrijven het bos aangelegd. De boomplantdag liet nog even op zich wachten door de coronaperikelen, maar nu was het eindelijk zover. 

Bos vol verhalen

Na een ontvangst met koffie, muziek en een welkomstwoord, kregen de families de boom uitgereikt. Daarmee liepen ze naar de plek waar de boom geplant wordt. Daar hadden de families hun eigen moment om de herdenkingsboom met familie en vrienden te planten. De jonge boom kreeg een gieter water en er werden bellen geblazen. Daarna kwamen alle boomplanters rond het labyrint staan en werden de namen genoemd van de kinderen voor wie een boom is geplant. “Het was een bijzonder mooie dag. De afzonderlijk geplante bomen vormen samen het monument voor de overleden kinderen. Het is een bos vol verhalen”, aldus Lia.

Meer weten? Kijk dan eens op hetbosderomarming.nl.

'Het was een ontroerend mooie eerste boomplantdag.'