De Obdamse Franca Overtoom (r) is als eerste vrouwelijke official aangesteld om te assisteren bij een wedstrijd in de Eredivisie.
De Obdamse Franca Overtoom (r) is als eerste vrouwelijke official aangesteld om te assisteren bij een wedstrijd in de Eredivisie. (Foto: Archief)

Primeur voor Obdamse assistent-scheidsrechter Franca Overtoom: debuut in eredivisie

Sport

OBDAM - De KNVB heeft de Obdamse Franca Overtoom aangesteld als assistent-scheidsrechter voor het duel tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen, dat komend weekend op de agenda staat.

Daarmee beleeft Franca een primeur, want nog niet eerder was een vrouwelijke official actief op het hoogste niveau van het betaald voetbal in Nederland. Ze is al wel sinds 2018 actief als assistent-scheidsrechter in de Eerste Divisie.

Overigens is het nog de vraag of de wedstrijden in de Eredivisie kunnen doorgaan dit weekend. Vanwege de aangescherpte coronaregels mag er geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden en een aantal teams wil daarom niet spelen. Zij pleiten voor uitstel van de geplande wedstrijden. De KNVB neemt woensdag 17 november een beslissing.