Het is alweer twee jaar geleden dat Sinterklaas voor het laatst feestelijk onthaald werd in Heerhugowaard.
Het is alweer twee jaar geleden dat Sinterklaas voor het laatst feestelijk onthaald werd in Heerhugowaard. (Foto: Theo Annes/ archief)

Sinterklaasintocht Heerhugowaard gaat door, maar zonder optocht door winkelgebieden

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Sinterklaas maakt zaterdag 20 november zijn jaarlijkse opwachting in Heerhugowaard. De goedheiligman wordt om 12.00 uur door burgemeester Bert Blase feestelijk onthaald in het gemeentehuis. Vanwege de toenemende coronacijfers, ook in Heerhugowaard, is de intocht dit jaar aangepast. Sinterklaas maakt zaterdag geen optocht door de stad, maar er is wél een ‘balkonscène’ met de burgemeester op het Stadsplein. 

Wat niet is veranderd aan de sinterklaasintocht, is dat er vanaf 10.30 uur al gezellig wordt ‘warm gedraaid’ op het Stadsplein. Onder begeleiding van DJ Jacco Silver en zanger Robbert van der Steenhoven worden de keeltjes alvast gesmeerd en de dansers van 5SIX78Dance verzorgen een spetterend optreden. Dit jaar staat er bovendien een draaimolen voor de kleintjes. De kaartjes hiervoor worden uitgedeeld door de pieten. Ook worden vlaggetjes en strooigoed uitgedeeld en er is een beperkte hoeveelheid glutenvrij strooigoed. Vanwege corona wordt het snoepgoed verpakt uitgedeeld, maar dat maakt het er niet minder lekker op. Daar waar mogelijk worden bezoekers geacht anderhalve meter afstand te houden van elkaar. 

Op de foto met Sinterklaas

Rond 12.00 uur maakt Sinterklaas zijn opwachting op het balkon van het gemeentehuis, samen met burgemeester Blase en enkele pieten. Vanaf die plek zullen de kinderen worden toegesproken en zal de burgemeester de Sint welkom heten. Na het ontvangst op het balkon zullen Sinterklaas en burgemeester Blase afdalen naar het plein en daar een ronde lopen. Ze eindigen bij het podium. De tocht is onder begeleiding van het vertrouwde Pieten Orkest. Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen, op redelijke afstand vanwege corona, met Sinterklaas en enkele pieten op de foto gaan op een speciaal daarvoor aangewezen locatie. Uiterlijk om 14.00 uur vertrekt de Sint met zijn gevolg richting het gemeentehuis om vervolgens zijn weg door Nederland te vervolgen.

Met dank aan sponsors

Ondanks de aanpassingen heeft de organisatie van de sinterklaasintocht zijn best gedaan er een mooi en warm welkom van te maken. Dit zou niet gelukt zijn zonder de medewerking en sponsoring van Stichting Stadshart Heerhugowaard ‘Zeg maar Hugo’, gemeente Heerhugowaard, Bleeker Events, 5SIX78 Dance en Fanfare Hou & Trouw en alle vrijwilligers die de Sint een warm hart toedragen.

Afbeelding