Verrassende ontwikkelingen in de zaalvoetbalcompetitie.
Verrassende ontwikkelingen in de zaalvoetbalcompetitie. (Foto: Archief)

Zaalvoetbal: Hattrick Van der Ham helpt Kieskeurig langs Autobedrijf John Visser

HEERHUGOWAARD - In de zesde speelronde van de L’Arcade Administratie-cup heeft Autobedrijf John Visser de koppositie uit handen gegeven. De ploeg ging met 4-1 onderuit tegen Kieskeurig, dat zo voor de tweede keer op rij won en het linkerrijtje weer in zicht heeft.

Aan het begin van de tweede helft wist Jordy van der Ham twee keer toe te slaan en zo voor een 2-0 voorsprong te zorgen. Een kleine tien minuten voor tijd zou Van der Ham ook zijn derde van de avond maken, al deed Tim Koorn snel wat terug. Meer zat er echter niet in voor Autobedrijf John Visser, dat vlak voor tijd ook een vierde treffer moest incasseren. Het was Thijs de Heer die zo de eindstand op 4-1 kon bepalen.

De nieuwe koploper luistert naar de naam Rijkspolder / Steakhouse Marrakech, dat na een doelpuntrijk gelijkspel tegen Reyez! nu een punt voorsprong heeft op Autobedrijf John Visser. Gedurende dit duel had Reyez! het vaakst een voorsprong in handen, maar het kon de winst uiteindelijk net niet over de streep trekken. Dit was voornamelijk te danken aan Mounir El Fakiri, die Rijkspolder / Steakhouse Marrakech meerdere keren terug in de wedstrijd bracht en uiteindelijk vijf van de zes treffers van zijn ploeg voor zijn rekening nam. Topscorer aan de kant van Reyez! was Rob van der Eng met drie goals, dat uiteindelijk niet tevreden zal zijn met de 6-6 eindstand.

De Heertjes/Albinotrouwringen 1 blijft het uitstekend doen en boekte tegen Energy Trust alweer de vierde overwinning van het seizoen. Energy Trust kwam in de negentiende minuut op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Hamza Kaiss en een kwartier voor tijd werd deze verdubbeld door Mohamed El Bouziaini. Daniël Vos tekende echter al snel voor de belangrijke aansluitingstreffer waarna in de tumultueuze slotfase twee rode en een gele kaart Energy Trust de das om deden. Late treffers van Maurice Meijer maakten de comeback van De Heertjes/Albinotrouwringen 1 compleet en zo blijft de ploeg na deze 2-3 overwinning op plek vier.

VHC Jongens B.V. blijft ook in de winning mood nadat ook Café Muizenvreugd op zij werd gezet. De vroege openingstreffer van Rick Volkers betekende 0-1 voor VHC Jongens B.V., dat een kleine twintig minuten later Café Muizenvreugd wel langszij zag komen na een doelpunt van Remco Veul. Hierna nam Volkers het heft weer in handen en met nog twee goals zorgde hij voor de belangrijke marge van twee. Vlak voor tijd zou Jeroen Korver nog wel de 2-3 maken, maar meer zat er niet in voor het tegenvallende Café Muizenvreugd.

De Praktijk deed belangrijke zaken door concurrent Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging te verslaan en behoudt zo zijn plek in het linkerrijtje. Een eigen goal van Steven van Tunen hielp De Praktijk aan een 0-1 voorsprong maar diezelfde Van Tunen wist ook aan de andere kant het net te vinden en zo was de score weer in evenwicht. In de 27e minuut kwam De Praktijk weer op voorsprong en nu was Nick van Heumen de doelpuntenmaker. Vlak voor tijd werd overwinning definitief veiliggesteld nadat Joeri Bankras en Van Heumen de genadeklap uitdeelden; 1-4.

Ook Schildersbedrijf Mol blijft in de race om een felbegeerde plek in de top-6 nadat het met 1-3 te sterk was voor EV Wonen Makelaardij 1. Een vroege voorsprong was er in dit duel nog wel voor EV Wonen Makelaardij 1 via een goal van Daniel Oosenburg, maar twee goals van Bob de Wit kantelden dit duel in het voordeel van Schildersbedrijf Mol. Don van Sermondt tekende voor de belangrijke 1-3 en deze voorsprong kwam niet meer in gevaar, mede dankzij de twee gele kaarten voor Oosenburg.