'Het is goed om te merken dat zowel de gemeentebesturen als de inwoners naar elkaar toegroeien', aldus burgemeesters Blase (l) en Kompier.
'Het is goed om te merken dat zowel de gemeentebesturen als de inwoners naar elkaar toegroeien', aldus burgemeesters Blase (l) en Kompier. (Foto: Aloys Koenen)

'Stemmen is een belangrijk recht: maak er gebruik van!'

DIJK EN WAARD - Het zal niemand ontgaan zijn: volgende week zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Heerhugowaard en Langedijk. Omdat beide gemeenten per 1 januari 2022 samen verdergaan als gemeente Dijk en Waard, zijn de verkiezingen hier vroeger dan op de meeste andere plaatsen in Nederland. Door nu al te stemmen kan de nieuwe gemeenteraad per 1 januari meteen aan de slag om de belangen van de inwoners van de nieuwe gemeente te vertegenwoordigen. 

Burgemeesters Blase en Kompier blikken vooruit naar verkiezingen

Burgemeesters Leontien Kompier (Langedijk) en Bert Blase (Heerhugowaard) hopen dat zoveel mogelijk toekomstige Dijk en Waarders de gang naar de stembus maken. “U kiest op 24 november de 37 volksvertegenwoordigers die gaan beslissen over onderwerpen die u raken. Deze gemeenteraadsverkiezingen zijn een uitgelezen kans om mee te doen aan de democratie én te kiezen voor de mensen die uw mening het beste vertegenwoordigen. Daarom roepen wij alle inwoners op om hun stem uit te brengen. U stemt toch ook?”


Waarom is het eigenlijk zo belangrijk dat we massaal gaan stemmen op 24 november? "De gemeenteraad neemt beslissingen die ons allemaal aangaan. Vandaar dat het belangrijk is dat onze bevolking zo goed mogelijk weerspiegeld wordt in de nieuwe gemeenteraad", aldus Bert Blase. "Door te stemmen kun je laten horen wat jij als inwoner belangrijk vindt", vult Leontien Kompier aan. "Er valt 


wat te kiezen met de twaalf partijen die meedoen. Elke partij heeft zijn eigen standpunten. Daar kun je echt wel uit opmaken hoe deze partij de nieuwe gemeente zou willen gaan besturen. Ik wil daarom iedereen oproepen om goed te kijken naar de partijen en hun ideeën. Wat pas het beste bij jouw standpunt over de toekomst van jou als inwoner van Dijk en Waard? We beseffen het misschien te weinig, maar stemmen is een belangrijk recht, ik zou zeggen, maak er gebruik van!"

Lees verder op pagina 5

Afbeelding
Wie wordt straks de nieuwe burgemeester van Dijk en Waard? In elk geval niet Leontien Kompier of Bert Blase.