Waardse hockeysters (in het oranje) in actie tegen Thor.
Waardse hockeysters (in het oranje) in actie tegen Thor. (Foto: Aangeleverd)

Wisselend succes hockeyers MHC

HEERHUGOWAARD - Wisselend succes voor MHC Hockey afgelopen weekend: Waar de Dames 1 een mooie 3-0 zege boekte, gingen de mannen met 1-5 onderuit.

Dames 1 kwam op eigen veld in actie tegen Thor Dames 1. "Na twee nederlagen, was iedereen wel weer eens toe aan een positieve uitslag", vertelt Anoek Hoekstra. Vanaf het begin van de wedstrijd waren wij de betere partij. Dat kwam ng niet direct tot uiting in de score. Totdat Manouk van Zijl in een aanval de bal in de cirkel aangespeeld kreeg en deze met beheersd in het hoekje van de goal pushte. Zo gingen we de rust in met een 1-0 voorsprong. In het begin van de tweede helft kregen we een strafcorner mee, die door een goed getrainde variant via Disa Wilms in het doel belandde. Niet veel later was het weer Disa, die na een snelle counter de bal handig in het net wist te flatsen: 3-0. De overwinning voelde goed, maar we nemen ook verbeterpunten mee uit deze wedstrijd. We hadden namelijk veel kunnen en moeten scoren. Zondag 1 november reizen we af naar Almere, om daar drie punten op te halen tegen Buitenhout Dames 1."

Heren 1

De mannen van Heerhugowaard kwamen deze week in actie tegen Lelystad, een goed scorende ploeg en de nummer vier van de competitie. Het aantal geblesseerde spelers is bij Heerhugowaard nog steeds erg hoog. Zo hoog zelfs dat de invallers zondag in de meerderheid waren ten opzichte van de basisspelers. Maar met hun frisse energie ging de ploeg vol goede moed de wedstrijd in en lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. Het was Lelystad dat de score opende via een strafcorner. Vervolgens wist ook Heerhugowaard een strafcorner te versieren en via een slinkse tip-in van Max van Zijl werd de stand 1-1. Lelystad wist hierna nog een keer te scoren maar het bleef lang 1-2, wat voor Heerhugowaard een degelijk uitslag zou zijn geweest. Het venijn zat echter in de staart: in het laatste kwart kreeg Heerhugowaard nog drie tegengoals om de oren. Eindstand: 1-5. Aanvoerder Sebastiaan van Bruggen:" We hebben een goede wedstrijd gespeeld en mogen trots zijn op ons spel. Jammer van die doelpunten in het laatste kwart maar het goede gevoel nemen we mee naar volgende week." Ook de Heren 1 speelt zondag 21 november tegen Buitenhout in Almere-Buiten.