CDA-lijsttrekker Jasper John.
CDA-lijsttrekker Jasper John. (Foto: Aangeleverd)

CDA haalt Brussel en Den Haag voor werkbezoeken naar Dijk en Waard

DIJK EN WAARD - De nieuwe gemeente heeft een hoop moois te bieden. Het CDA Dijk en Waard laat dit moois graag zien. Maandag 15 november heeft het CDA Dijk en Waard, in samenwerking met de provinciale afdeling, Tweede Kamerlid Derk Boswijk naar de gemeente gehaald. De ontmoeting begon met een werkbezoek aan de koeienstallen van de Firma Koning-Hoeve, gevolgd door een onlinegesprek waarin Derk het vuur aan de schenen werd gelegd over de plannen van het CDA voor de agrarische sector. 

Lijsstrekker Jasper John: “We moeten altijd het gesprek met elkaar aan blijven gaan. Dit was een mooie kans voor ons en de ruim vijftig deelnemers om alles te vragen aan Derk. Het gaf hem de mogelijkheid om duidelijk uit te leggen dat hij vanuit de Tweede Kamer zijn stinkende best doet om te zorgen voor een goed toekomstperspectief voor de agrarische sector."

Korte lijntjes

Het houdt niet op bij het bezoek van Boswijk. Donderdag 18 november zijn de CDA’ers, samen met Europarlementariër Tom Berendsen, op bezoek geweest bij A.N. Boekel. Dit in Oudkarspel gevestigde bedrijf is specialist in verse groente en fruit. Hierbij werken zij van 'seed to supermarket' en hebben zij onder meer een eigen transportbedrijf. “Binnen de hele CDA-familie zijn de lijntjes kort, zo ook die richting Tom. Dat geeft ons de unieke kans om de mensen in Brussel te laten zien wat hier in de regio echt gebeurt", aldus Jasper John.

Wopke Hoekstra

Zaterdag 20 november komen CDA-partijleider Wopke Hoekstra en Tweede Kamerlid Henri Bontebal naar Dijk en Waard. Zij brengen onder meer een bezoek aan RGS Development en E-magy. Het bedrijf uit Broek op Langedijk houdt zich bezig met de ontwikkeling van silicium en past dit toe bij het omzetten van hoge temperatuur warmte in elektriciteit en bij het ontwikkelen van nieuwe generaties batterijen.

Midden in samenleving

Over de werkbezoeken van de landelijke en Europese partijgenoten zegt de CDA-lijsstrekker het volgende: "Het is heel mooi om te zien dat deze partijprominenten allemaal deze kant op komen. Gelukkig hechten ze hier zelf ook veel waarde aan. Alle CDA-politici die ik spreek, willen niets liever dan zien wat er écht in de regio gebeurt. We mogen dan wel als bestuurderspartij bekend staan; we zijn wel een partij met mensen midden in de samenleving."

Volledige vrijheid

"Vaak krijg ik de vraag of ik vanuit Den Haag niet veel opgelegd krijgen. Daarop is mijn antwoord altijd simpel. Ja, we zijn samen een partij en dat betekent dat we werken vanuit onze gezamenlijke waarden. Dit zijn ook de waarden waar mensen mij op mogen aanspreken en de waarden waarvan uit ik besluiten neem. Maar op lokaal niveau heb ik de volledige vrijheid om mijn eigen keuzes te maken. Het is eigenlijk het tegenovergestelde. Ik trek met regelmaat CDA'ers in de provincie, Den Haag en Brussel aan hun jas om te laten zien wat voor mooie dingen wij hier doen en waar we hier lokaal tegenaan lopen”.