PvdA Dijk en Waard trok de afgelopen weken de aandacht met een opvallende rode caravan.
PvdA Dijk en Waard trok de afgelopen weken de aandacht met een opvallende rode caravan. (Foto: PvdA)

PvdA ontvangt Ploumen en Sent

DIJK EN WAARD - De campagne die de PvdA de afgelopen weken in Dijk en Waard voerde kreeg helaas te maken met veel regen en wind. De kandidaten trokken echter vol enthousiasme met hun opvallende rode caravan door de verschillende wijken van Dijk en Waard. 

"Ondanks de beperkingen die door de coronamaatregelen waren opgelegd is het een leuke campagne geworden", vertelt lijsttrekker Naïma Ajouaau. "Het gaf veel voldoening om met de burgers in contact te komen. Deze inzet werd gewaardeerd en er vonden vele bijzondere en leerzame ontmoetingen plaats."

Zo brachten kandidaten onder meer werkbezoeken aan MET, de Voedselbank, Rataplan en stichting Jarige Job, waar zij nieuwe inzichten opdeden over armoedebestrijding en het belang van samenwerking tussen de verschillende organisaties. Het mooie slotstuk van de campagne vindt zaterdag 20 november plaats. Vanaf 11.00 uur gaan de kandidaten, samen met een afvaardiging van de Jonge Socialisten en hulptroepen van de afdeling Alkmaar flyeren in de Stad van de Zon. 

Ploumen en Sent

‘s Middags krijgen ze daarbij hulp van twee prominente PvdA-gezichten: Lilianne Ploumen, fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer, en partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent. Het gezelschap verplaatst zich dan naar de winkelgebieden in Dijk en Waard. Vanaf 13.30 uur staan ze bij de Middenwaard in Heerhugowaard en vanaf 14.15 uur zijn ze te vinden bij de nieuwe Albert Heijn in Langedijk.