Stadswerk 072 is een erkend leerbedrijf voor jongeren met beperkte kansen op de arbeidsmarkt.
Stadswerk 072 is een erkend leerbedrijf voor jongeren met beperkte kansen op de arbeidsmarkt. (Foto: aangeleverd)

Stadswerk072 succesvol leerbedrijf voor jongeren

ALKMAAR - Stadswerk 072 is een succesvol erkend leerbedrijf voor jongeren met beperkte kansen op de arbeidsmarkt. Van de eerste groep medewerkers die een mbo-opleiding volgde is 100% geslaagd. Inmiddels heeft Stadswerk072 zo’n 7600 uur geïnvesteerd in het opleiden van deze groep medewerkers.

Kansen op arbeidsmarkt vergroten

Stadswerk072 is in 2019 een samenwerking aangegaan met SPA opleidingen en regionale gemeenten. Het doel is dat medewerkers nieuwe competenties verkrijgen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Inmiddels heeft een groot aantal lager geschoolden medewerkers hun diploma behaald. Met professionele beroepskrachten kan Stadswerk072 de regio verder helpen in het duurzaam inzamelen van afvalstromen en het beheren van de openbare ruimte. Daarnaast helpt het medewerkers door te stromen naar een andere functie en vergroot het hun (keuze)mogelijkheden om werk te vinden bij een ander bedrijf.

Bijzonder in deze aanpak is dat alle medewerkers een traject op maat krijgen. Met een plan van aanpak die is afgestemd op hun persoonlijke situatie en niveau. Dit heeft ertoe geleid dat inmiddels al 45% van de, overwegend laaggeschoolde, medewerkers vrijwillig de keuze heeft gemaakt om deel te nemen.