Femke Flietstra.
Femke Flietstra. (Foto: Aangeleverd)

‘Tijd voor een nieuw politiek geluid’

ALKMAAR – Vind jij dat Nederland toe is aan een nieuw geluid? Ben je van mening dat de politiek teveel in zichzelf gekeerd is en beslissingen niet meer over de hoofden van de mensen heen, maar met mensen samen zouden moeten worden genomen? Wil je vaker je stem laten horen, dan alleen eens in de vier jaar in een stemhokje? Dan heeft Bert Blase, behalve burgemeester van Heerhugowaard ook oprichter van de politieke beweging Code Oranje, goed nieuws voor je.

“Ik ben primair burgemeester van Heerhugowaard, dus ik sta boven de partijen. Dat deed ik en zal ik blijven doen zolang ik deze functie bekleed. Die afspraak heb ik gemaakt met de gemeenteraad en daar hou ik me ook aan. Maar iedereen weet dat ik op de achtergrond ook betrokken ben bij Code Oranje. Ik voer niet heel actief campagne voor de partij, sta als lijstduwer op nummer 50 op de lijst."

Femke Flietstra

Wél schuift Blase graag een aantal gedreven lokale politici naar voren die namens onze regio op de kieslijst van Code Oranje staan: Femke Flietstra uit Alkmaar (nummer 13) en Jan van der Starre uit Heerhugowaard (nummer 15). "Een twintiger en een zeventigplusser, want Code Oranje is een volksbeweging waar iedereen zich thuis voelt en die de hele samenleving bij de besluitvorming wil betrekken, ieder op zijn eigen manier en maat”, aldus Blase.

Democratie 3.0

Code Oranje staat voor democratie van onderaf. Blase: "Code Oranje schrikt niet van referenda, burgertoppen of de ‘Doe Mee-app' en streeft naar beleid dat beïnvloed wordt door wat er leeft in de samenleving. De overheid behoort niet regelgestuurd te zijn, maar oplossingsgericht op basis van dialoog en gezond verstand. Democratie 3.0 dus. Spreekt dat je aan? Dan kun je bij de Tweede Kamer-verkiezingen stemmen op een lokale kandidaat van Code Oranje.” Meer info op codeoranje.nl.

Bert Blase steunt lokale Code Oranje-kandidaten.