Myrthe kreeg een mooi cadeaupakket voor haar winnende fabriek.
Myrthe kreeg een mooi cadeaupakket voor haar winnende fabriek. (Foto: Theo Annes)

Langedijkse Myrthe wint Minecraft challenge van de bibliotheek

LANGEDIJK - Begin februari stond er een berichtje in deze krant over een Minecraft challenge van de bibliotheek. Hoofdpersoon van deze challenge was Sjakelien, de dochter van Sjakie Stevens, je weet wel, van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’. Ze deed een oproep aan de BiebBouwers om voor haar een chocoladefabriek te bouwen in Minecraft. Myrthe de Boer uit Broek op Langedijk deed mee.

door Marsha bakker

Myrthes moeder leek het wel een leuke afleiding in deze coronatijd en schoof de krant onder haar dochters neus: leuk voor jou. "Ik bouw van alles, maar nooit zo met details of met een bepaalde gedachte erachter. Ik maak gewoon leuke dingen. Nu moest er echt een fabriek komen, je moest een machine bedenken om chocolade te maken, bepalen waar je de voorraad suiker en cacao op ging slaan en het moest er ook nog een beetje cool uitzien. Ik ben aan de slag gegaan en was al snel helemaal enthousiast. Het was echt leuk en leerzaam tegelijk."

Tien uur Minecraften later stond er een fabriek

Tien uur Minecraften later stond er een volwaardige chocoladefabriek, met alles erop en eraan! "Ik wilde nog een vrachtwagen maken of een busje met een logo erop, maar de tijd was op." Het werd sowieso nog even aanpoten voor de leerling van Het Clusis College want ze werd vlak voor de sluitingsdatum 14 jaar. En dan mocht ze niet meer meedoen! Maar het lukte. De jury van Probiblio- het overkoepelend orgaan van de bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland, was onder de indruk. De concurrentie was groot, maar de jury was onder de indruk van haar sfeervolle bouwwerk en riep haar uit tot winnaar. Maandagmiddag kreeg ze uit handen van Tereza van de bibliotheek Langedijk het prijzenpakket, bestaande uit een geweldig Minecraft-bordspel, het boek ‘Sjakie en de chocoladefabriek', een chocoladereep en het BiebBouwers-shirt. Saignant detail: Myrthe had zelf nog niet het boek gelezen en ook de film niet gezien! "Die ben ik later pas gaan kijken, leuke film! Misschien had ik me laten beïnvloeden door de film als ik het eerder had gekeken, ik vond die chocoladerivier wel hele leuk gedaan. Maar misschien heb ik wel gewonnen omdat ik juist niks heb nagemaakt."

Challenge

Myrthe zou graag nog eens meedoen, maar helaas zijn deze challenges voor kinderen tot en met 14 jaar. Bovendien gaven vrienden van haar ook aan wel mee te willen doen, maar die zijn ook al te oud. "Aandachtspuntje!", geeft Tereza aan. Ook een keer je Minecraft skills inzetten in ruil voor een paar leuke prijzen? Kijk op www.bibliotheeklangedijk.nl en zoek naar Minecraft challenge!

Het winnende ontwerp van Myrthe.
Uit handen van Tereza van de bibliotheek kreeg Myrthe een mooi prijzenpakket.