Tyron (15 jaar, Alkmaar) en Max (15 jaar, Heiloo).
Tyron (15 jaar, Alkmaar) en Max (15 jaar, Heiloo). (Foto: aangeleverd)

Leerlingen bouwen website leersimpel.nl

ALKMAAR - Twee derdejaars vmbo-leerlingen van PCC Oosterhout bouwden een platform waar alle scholieren van elk niveau, vmbo tot vwo, veel plezier van kunnen beleven. Schooldirecteur Johan Dekker: “Ik zou deze twee ondernemers onmiddellijk inhuren!”

Tyron (15 jaar, Alkmaar) en Max (15 jaar, Heiloo) doen het profiel Economie & Ondernemen (E&O) binnen het Vakcollege Allround op PCC Oosterhout in Alkmaar. Het tweetal bouwde voor het lesvak ‘ondernemen' de website leersimpel.nl. Daarop verzamelden ze - met toestemming van de makers - inmiddels bijna 1000 Youtube-filmpjes, gesorteerd per vakgebied en per leerdomein. Tyron: "Als leerlingen voor school via Youtube een uitleg-filmpje moeten kijken, kunnen ze snel afgeleid worden door andere filmpjes die helemaal niks met het onderwerp te maken hebben.” Leersimpel.nl zorgt er nu voor dat de leerling volledig gefocust blijft. De fraai vormgegeven website die Tyron en Max bouwden, is voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs een bruikbare aanvulling op het online leren.

Prima product

Johan Dekker, directeur van PCC Oosterhout: "Deze twee ondernemers-in-de-dop hebben een prima product ontwikkeld. Leersimpel.nl gaan we gebruiken binnen onze school, maar ook op andere PCC-vestigingen.”