Eindelijk zijn de markten weer open.
Eindelijk zijn de markten weer open. (Foto: aangeleverd)

Markt eindelijk weer open

ALKMAAR - Vijf maanden lang konden ze niets doen, maar eindelijk zijn de markten weer open. Ronny Prins, marktmeester van Alkmaar, is blij dat alle ondernemers eindelijk weer kunnen doen wat ze het liefste doen: ondernemen. Prins wijst bezoekers wel op de geldende regels. "Tijdens corona is er voor ons als markt en u als bezoeker veel veranderd", zegt Ronny Prins. "Hoewel boodschappen doen in de buitenlucht veiliger is dan binnen, zijn er toch regels om ervoor te zorgen dat alles veilig blijft. Wij willen bezoekers vragen om zich hier aan te houden. Wij doen er als markt alles aan om een zo veilige mogelijke markt te creƫren."

Om zoveel mogelijk ruimte te geven aan iedereen die de markt bezoekt is de markt langer uitgerekt met zoveel mogelijk lege ruimte tegenover de kramen. Dit houdt in dat de markt verdeeld staat over de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Van de Boschstraat, de St. Laurenststraat, het gehele Kerkplein en een grote versmarkt op de Paardenmarkt (bij de Jumbo).

Aanwijzingen

"Onze huisregels zijn: Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Let op de aangewezen rijen en volg de aanwijzingen van marktleiding/handhaving op. Houd de doorgangen zo breed mogelijk en het is verboden te flyeren. We vragen om zoveel mogelijk te betalen met de pin! Er zijn faciliteiten zijn om de handen te desinfecteren. Is het te druk, kom dan iets later terug."

Non-food waaronder onderbroeken, shirts en schoenen waren de afgelopen maanden niet te krijgen op de markten in Alkmaar. "Markten zijn belangrijk voor de bewoners van Alkmaar zodat ze veilig hun boodschappen kunnen doen. Onze markten kunnen open blijven als bezoekers zich aan anderhalve-meter-afstand houden. We doen daarom een dringend beroep op bezoekers en ondernemers om zich te houden aan de RIVM-richtlijnen. We zijn superblij en hopen dat we weer heel veel klanten mogen ontvangen!"

Eindelijk zijn de markten weer open.