Ook in coronatijd kun je genoeg voordeel halen uit je Huygenpas.
Ook in coronatijd kun je genoeg voordeel halen uit je Huygenpas. (Foto: Gemeente Heerhugowaard)

Veel voordeel met de Huygenpas

HEERHUGOWAARD - De Huygenpas is een kortingspas van de gemeente Heerhugowaard. Deze pas zorgt voor extra financiƫle ondersteuning voor inwoners van gemeente Heerhugowaard met een laag inkomen en weinig vermogen. Op de pas staat een digitaal tegoed dat kan worden uitgegeven bij verenigingen en organisaties die meedoen met de pas. De hoogte van het tegoed hangt af van de leeftijd van de pashouder. De pas is aan te vragen bij Halte Werk.

Financiƫle ondersteuning voor inwoners gemeente Heerhugowaard

Ondanks de coronamaatregelen zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om het tegoed op de pas uit te geven. Buitensport zoals voetbal is bijvoorbeeld in aangepaste vorm voor kinderen weer mogelijk. Ook de kledingbank is open voor bezoek.


Kijk op de website van Halte Werk waar u met het tegoed kan betalen. Andere voorbeelden zijn de bioscoop, dansles, muziekles, trampolinepark en sportscholen. Op het moment dat er weer meer mogelijk is, weet u alvast waar u het tegoed aan uit wilt geven.

Ouderbijdrage

Heeft u schoolgaande kinderen in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar, die les volgen op de basis- of middelbare school? Dan staat er op de pas ook een tegoed waarmee u de vrijwillige ouderbijdrage voor uw kinderen aan school kunt betalen.

Pas aanvragen

Bent u benieuwd naar de pas of wilt u de pas aanvragen? Kijk dan voor meer informatie op www.haltewerk.nl/huygenpas. Daar vindt u ook de lijst met verenigingen en organisaties waar met de pas betaald kan worden.