Stan Reichert en Bart Vos, links, zijn al in de sfeer van de run.
Stan Reichert en Bart Vos, links, zijn al in de sfeer van de run. ((Foto: aangeleverd))

Heiloo slaat handen ineen voor The spot

Algemeen

HEILOO - Het is een perfect moment in december. Saamhorigheid organiseren met sport en dan ook nog voor een goed doel. De buurtsportcoaches van Heiloo, de Rotary, de sportverenigingen en een indrukwekkende serie sponsors slaan de handen ineen voor het project The Spot van het Jongerenwerk. Dat is het prachtige plan om een soort van kwalitatieve hangplek, een beweegplein te maken op sportcomplex het Vennewater. Het komt dan naast de sporthal. Financieel is het project al halverwege. Met de verwachte bijdrage uit de Kerstmannen Hindernisbaan komt realisatie weer wat dichterbij.

Buurtsportcoaches, Rotary, sportverenigingen en sponsors enthousiast

Rennen zonder dat het een wedstrijd is. Een ‘fun run’ noemt Stan Reichert van Rotary Heiloo het evenement dat op 15 december om 18.00 uur begint. Basisschoolleerlingen van vier tot twaalf zijn uitgenodigd om zich in te schrijven om een stukje te komen rennen. Maar er zijn onderweg wel diverse ‘hindernissen’, zoals het strobalenhuis, de kerstbomenslalom en vlak voor de finish een hele lange opblaasbare stormbaan. Er zijn voor de verschillende leeftijdsgroepen verschillende afstanden. De jongsten lopen een rondje sporthal, oudere groepen lopen trajecten van verschillende lengtes over het sportcomplex, waar de diverse verenigingen zich inspannen met bijzondere hindernissen.

Alle verenigingen springen in

De Kerstmannen Hindernisbaan is ontstaan door dat de Maalwaterrun in april weer niet door kon gaan en de komende editie nog ver weg is. “Wij als buurtsportcoaches vonden het meteen ook een goed idee”, zegt Bart Ploeger. “Alleen zou de route eerst van het Stationsgebied naar de sporthal gaan en dat vonden we in het donker van december wat riskant. Wij werken ook altijd graag aan verbinding en toen hebben we voorgesteld de route helemaal op het Vennewater sportcomplex te doen. Nu verbinden we alle sportverenigingen op het park ook nog weer aan elkaar. We hebben ze ook hard nodig om de lopers te begeleiden op hun route en ze zorgen voor mooie hindernissen.”

Adoptie van de schaaktafels

“We vonden direct veel sponsors bereid om materialen in te zetten. Daardoor komen de opbrengsten uit de verkoop van oliebollen, chocolademelk en andere dingen ten goede aan The Spot. En als Rotary verdubbelen we het bedrag.” De voormalige cardioloog Stan Reichert hoopt met de Rotary op 300 deelnemers en een bedrag van 4.000 euro. Daarvan kunnen de twee schaaktafels op The Spot worden gerealiseerd. Er kunnen maximaal 500 leerlingen meelopen. “Bij de entree komt een grote brug, waar we publiek en lopers uit elkaar kunnen houden. Overigens geldt voor alle bezoekers vanaf 12 jaar de coronapas met de QR-code, dat is nu eenmaal zo.”

Kerstmuts

De gemeente is ook enthousiast en heeft een donatie gegeven. De inschrijving bedraagt vijf euro. Daarvoor krijgen de deelnemers van tevoren een kerstmuts en een rood T-shirt. Dat is meteen het toegangsbewijs. Er is een regeling voor kinderen voor wie de betaling teveel kan zijn, want het is echt voor iedereen.” Inschrijven kan tot een week tevoren op www.sportenbewegeninheiloo.nl of door de QR-code op de flyers te scannen. Die zijn inmiddels uitgedeeld op de scholen. Stan is dolenthousiast over het project. “Ja, zijn enthousiasme werkt aanstekelijk”, zegt Bart. Wie weet heeft Heiloo er wel een mooi jaarlijks evenement bij, december is een mooie maand om verbroederend bij te dragen aan een goed doel. Kijk ook op www.pccmaalwaterrunenwalk.nl