De leukste kinderboeken vind je bij Clavis nu voor een klein bedrag.
De leukste kinderboeken vind je bij Clavis nu voor een klein bedrag. (Foto: Clavis)

De leukste prenten- en leesboeken voor een prikkie

Algemeen

ALKMAAR - Maandag 15 november is de eerste dag van een hele week stockverkoop in de Clavis Conceptwinkel in Alkmaar. Mensen die nog nooit in de Clavis Conceptwinkel zijn geweest, zijn steevast verbaasd over het mooie pand en het uitgebreide aanbod aan prenten- en leesboeken voor kinderen en young adults. Als deze boeken dan ook nog flink afgeprijsd zijn (vanaf 2 euro), is het extra leuk winkelen! Zeker met Sinterklaas en Kerstmis op komst.

15 tot en met 19 november stockverkoop in de Clavis Conceptwinkel

De Clavis Conceptwinkel zit sinds begin 2020 in het Hooge Huys tegenover de Grote Kerk; een prachtig pand op een mooi centraal gelegen plek in Alkmaar. De imposante entree is verre van standaard; van buitenaf zou je niet zeggen dat hier een unieke winkel zit. Door veel mond-tot-mond reclame wordt de conceptwinkel steeds bekender. Directeur Clavis Nederland Charlotte de Lannée de Betrancourt: “Wij zijn inderdaad echt een winkel die het moet hebben van de mond-tot-mondreclame. Daarom organiseren we veel leuke activiteiten waarbij we onze boeken tot leven laten komen.”

Agenda vol leuke activiteiten

Aan ideeën en activiteiten geen gebrek in de conceptwinkel. Iedere zaterdagochtend zijn er voorlees- en knutselsessies voor jonge kinderen en voor 2022 staat de agenda ook al aardig vol. Er staan onder meer kinderfeestjes en een programma voor kinderen vanaf 7 jaar gepland. De Lannée de Betrancourt is verheugd: “Vanaf het begin lopen de voorleessessies eigenlijk al goed. Niet storm, maar wel gewoon goed en dat breidt zich alleen maar uit. We hebben inmiddels een gezellige vaste kern en er komen steeds meer mensen bij. Het gaat allemaal via via; een zus neemt bijvoorbeeld haar broer mee of een juf en zo gaat dat verder.”

Het is voor de (groot)ouders niet altijd makkelijk om hun kinderen weer uit de winkel mee te nemen. In het pand staan tafels met kleurplaten en potloden voor ze klaar, het speelhuisje van Clavis figuurtje Rikki en een leuk speelkeukentje van Fien en Milo. “Elk kindje dat hier binnen komt doet snel zijn jas uit en vliegt het keukentje in. Worteltjes snijden, nepthee met nettaart serveren, ja, het is echt fantastisch.” En dat is precies het idee van een conceptwinkel; beleving bieden, meer dan alleen boeken. Clavis wil hiermee in Nederland een plek creëren waar je mag kijken en leren en waar je niet alleen naartoe gaat om te kopen.

De Lannée de Betrancourt besluit enthousiast: “Het is vooral heel leuk om te laten zien wat we allemaal hebben en wat hier allemaal mogelijk is om te doen en te lezen. Houd onze Facebookpagina en Instagram (@clavis_conceptwinkel_alkmaar) goed in de gaten om te zien welke leuke activiteiten eraan komen.”

VANESSA KIRUNDA-APPELMAN