Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) houdt dinsdag 16 november uur een lezing
Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) houdt dinsdag 16 november uur een lezing (Foto: aangeleverd)

Architectuurlezing in Theater de Vest

Algemeen

ALKMAAR - Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) houdt dinsdag 16 november om 20.00 uur een lezing in Theater de Vest. De lezing wordt verzorgd door Bart van Kampen & Lisa van der Slot – De Zwarte Hond (Rotterdam) en vindt plaats in de Pleinzaal.

Deze lezing heeft de titel ‘Wat geeft een gebouw terug aan de stad?’. De Zwarte Hond stelt zich bij iedere opgave steeds de vraag, wat de toegevoegde waarde is van het project voor zijn omgeving. Aan de hand van een aantal projecten van De Zwarte Hond illustreren wij hoe wij onze ontwerpvisie in praktijk brengen. Hoe speel je in op diversiteit en maak je plekken waar ieder zich thuis kan voelen? Hoe maak je een huiskamer voor de stad? Wat kan architectuur bijdragen aan het winnen van de Nobelprijs? Hoe maak je cultuur laagdrempelig? Wat geeft een gebouw (terug) aan de stad, en wat aan de mensen die hier wonen?

BDe Zwarte Hond is betrokken is bij de ontwikkeling van de plannen voor het PEN-dorp in Alkmaar. De toegang bedraagt vijf euro, vrienden betalen drie euro. Meer informatie op www.aia-alkmaar.nl