Laptop of fiets via Stichting Leergeld

ALKMAAR – Het aantal mensen dat een beroep moet doen op schuldhulpverlening neemt toe. Dat is althans de verwachting van Halte Werk, de uitvoeringsinstantie van de gemeente op dit gebied. Ouders kunnen sinds kort, in elk geval voor wat betreft een laptop of fiets voor hun kind, een beroep doen op stichting Leergeld Alkmaar. Ook gezinnen met een inkomen tot 120 procent van het minimum komen hiervoor in aanmerking.

Het initiatief voor de oprichting van Leergeld Alkmaar werd twee jaar geleden genomen door de gemeente Alkmaar en de landelijke stichting Leergeld die inmiddels in 100 Nederlandse steden actief is. Dit was het startpunt voor de oprichting van Leergeld Alkmaar. Helaas raakt de pandemie vele gezinnen en maakte het online-onderwijs de laptop nog meer noodzakelijk. Hoewel de Alkmaarse stichting pas onlangs officieel van start is gegaan, zijn er al tientallen aanvragen binnengekomen. Inmiddels zijn ook alle schoolbesturen geïnformeerd en dat is te merken! Een aanvraag kan worden gedaan door ouders/verzorgers of andere professionals. Kinderen van 4 tot en met 18 jaar en woonachtig in de gemeente Alkmaar, komen in principe aanmerking.

Inmiddels wordt er ook al nauw samengewerkt met de Voedselbank en het ANWB fietsenplan. Mensen die bij de Voedselbank komen, kunnen sowieso een beroep doen op de mogelijkheden die Leergeld biedt. Dat geldt ook voor de cliënten van Halte Werk. Elke aanvraag wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen. Meer informatie op www.leergeldalkmaar.nl Bellen voor meer informatie kan ook op maandag en dinsdag van 10.00 tot 15.00 uur: 06 30043906.