Op het Nassauplein zijn de kleuren van de Amsterdamse school weer te zien.
Op het Nassauplein zijn de kleuren van de Amsterdamse school weer te zien. (Foto's : Ritske Velstra)

Puienprijs: eervolle vermeldingen voor opvallende restauraties

ALKMAAR - De nominaties voor de zestiende Puienprijs zijn de afgelopen weken bekend gemaakt. Naast de nominaties zijn er diverse panden in Alkmaar waar ook een bijzondere prestatie is verricht. De Historische Vereniging Alkmaar (HVA) wil een aantal hiervan een eervolle vermeldingen geven. Fiets er eens langs en kijk met nieuwe ogen.

Bisschop Bottemannestraat 26

De klassieke rond getoogde entree in de stijl van de Amsterdamse school heeft weer een representatieve gelakte voordeur gekregen. De glas-in-lood omranding is gecompleteerd.

Nassauplein 2 t/m 4

De drie panden hebben weer de kleuren van de Amsterdamse school, net als het hoekpand bij de Egmonderstraat. De gevelwand is weer één geheel. Het hekwerk is in dezelfde kleurstelling meegenomen.

Sint Jacobstraat 

Een ijzeren traliewerkpoortje, met de naam ‘De Steeg’, is in de plaats gekomen van een dichte houten poort tussen nummer 34 en 36.  Een kwaliteitsverbetering in een prachtig groen straatje. 

Voor en na

De Puienprijscommissie vertelt tijdens de Puienprijsavond op 17 november meer over de historie van de genomineerde panden. Ook de eigenaren van eervolle vermeldingen hebben natuurlijk een uitnodiging ontvangen. Toegang is gratis. Stemmen op de publieksprijs kan via de website. 


Verdere informatie op 

www.hvalkmaar.nl

Ook leuk: hier kun je van alle genomineerden en de eervolle vermeldingen de voor- en nafoto's met elkaar vergelijken.

De gelakte deur met glas-in-lood omranding in de Bisschop Bottemannestraat.
Het poortje in de Sint Jacobstraat: voor en na
Afbeelding