VIOS ontvangt een cheque ter waarde van ruim 2300 euro.
VIOS ontvangt een cheque ter waarde van ruim 2300 euro. (Foto: Ed van de Pol)

Volop steun voor lokaal verenigingsleven

ALKMAAR - De afgelopen weken hebben veel inwoners van Alkmaar en omstreken via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 491 doelen en projecten waaruit men kon kiezen. 

Rabo ClubSupport: 491 clubs ontvangen ondersteuning 

Na het tellen van alle stemmen bleek LSVV uit Langedijk als grote winnaar uit de bus te komen. Zij ontvangen € 3.581,21 vanuit Rabo ClubSupport voor de inrichting van de kantine en de vervanging van de inventaris. LSVV heeft een belangrijke maatschappelijke functie als voetbalvereniging en wist veel stemmers te trekken. Maar er waren veel meer winnaars. Zo ontving Voetbalvereniging VIOS W uit Warmenhuizen een bijdrage voor de optimalisatie van hun complex. Er was een gedeelde derde plaats voor Voetbalvereniging Hugo-Boys en Handbalvereniging Hugo Girls. Ook benieuwd naar de uitslag van jouw club? Kijk dan op rabobank.nl/leden/clubsupport. 

Betrokken buurt 

“Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben,” vertelt Ralph van Soomeren, directeur van Rabobank Alkmaar en omstreken. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Zo versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.” 

Rabo ClubSupport 

Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben meer dan 30.000 clubs zich landelijk opgegeven. In Alkmaar en omstreken hebben 491 verenigingen zich aangemeld. Tot en met 25 oktober konden leden van Rabobank stemmen op hun favoriete club of vereniging. 

Afgelopen maandag 8 november zijn de resultaten bekendgemaakt en werden 491 verenigingen uit Alkmaar en omstreken verrast met een feestelijke cheque-uitreiking in het AFAS Stadion in Alkmaar. Topsporter Henk Grol overhandigde de cheques aan de vier winnaars. Deelnemers aan de Grote Prijs van het Trinitas College in Heerhugowaard zorgden voor de muzikale noot.


Meer informatie op Rabobank.nl/clubsupport