TAA Tesselschade bestaat 150 jaar

Vervolg voorpagina

De missie van Tesselschade: vrouwen helpen naar financiële onafhankelijkheid. Dat is Marije inmiddels. "Het is superfijn dat ik mijn eigen geld verdien. Met mijn kinderen, nu 15 en 13, kan ik zelfs op vakantie. En laatst waren we gezellig naar de Efteling, dat soort uitjes konden vroeger niet. Ook heb ik inmiddels mijn rijbewijs kunnen halen.” 

Vrouwenvereeniging

TAA Tesselschade is vernoemd naar de 17e-eeuwse Maria Tesselschade Roemer Visscher, die een groot deel van haal leven in Alkmaar woonde. De A’s staan voor het motto Arbeid Adelt. Bovendien mag de vereniging sinds 17 oktober het predicaat ‘Koninklijk’ dragen. Momenteel zijn er 148 leden, het doel voor komend jaar is om 50 nieuwe leden te werven. Met het lidmaatschap van 15,- per jaar kunnen vrouwen de situatie van andere vrouwen verbeteren. Elke vrouw verdient namelijk een goede opleiding voor haar toekomst.

Arbeid Adelt Winterfair

Tesselschade blijft in het leven van Marije. “Mijn begeleider van Tesselschade kom ik nu tegen op professioneel gebied, ze is een van de patiënten bij de huisartsenpraktijk. Ook ga ik altijd naar de markten van Tesselschade.” Binnenkort is er weer zo’n markt, de Arbeid Adelt Winterfair in The Fallon Hotel, wat de meeste Alkmaarders kennen als de voormalige gevangenis in park de Hout. Deze feestelijke jubileumfair op 20 november zal om 11.00 uur geopend worden door burgemeester Anja Schouten.