LSVV kwam na de rust sterk terug met uitstekend combinatievoetbal.
LSVV kwam na de rust sterk terug met uitstekend combinatievoetbal. (Foto: Michel Bes: facebook.com/MBSportfoto)

LSVV verliest weer onnodig 3 punten

LANGEDIJK - Al in de tweede minuut van de wedstrijd door een fout in de LSVV-verdediging bracht Yannick Spaargaren de stand op 0-1 om in de achtste minuut vanuit een vrije trap door Bas Kansen die vanaf de zijkant met een prachtig schot de bal krulde in de rechter bovenhoek en was keeper Zuidema kansloos 1-1.

door Theo den Iseger

Zowel in de opbouw als het samenspel ging het bij Hoofddorp wat vloeiender en pareerde LSVV keeper Joost Groenveld prachtig hun schot op doel echter uit een daaropvolgende corner werd simpel ingekopt door Martijn Tjon-A Noek wat de stand op 1-2 bracht in de 10e minuut. Toine Merk had in de 1e helft enkele reƫle kansen om de gelijkmaker dan wel op voorsprong te komen maar keeper Zuidema van Hoofddorp voorkwam de eventuele gelijkmaker. Hoofddorp een technisch vaardig team had in de 1e helft het overwicht en leek de rust in te gaan met een kleine voorsprong echter in de 40e minuut kreeg LSVV een vrije trap vanaf de rechterzijkant redelijk ver van het doel, maar Boy Kansen gaf de bal op maat aan zijn broer Bas Kansen die hem voortreffelijk inkopte en ging men de rust in met de stand 2-2.

LSVV kwam na de rust sterk terug met uitstekend combinatie voetbal tussen onder andere Martijn Grooff en Toine Merk echter zonder scores. In de 49e minuut vanuit een ingooi die met het hoofd werd verleng door Tjon-A Noek, waarna Gayrvino Zeefuik simpelweg de bal binnenliep en bracht de stand op 2-3. Al weer in de 57e minuut door een slimme, snelle en mooie aanval kopte Jordy Cretier de bal door naar Martijn Grooff die na een goede aanname beheerst afrondde en bracht de stand op 3-3. Ondanks tal van kansen die LSVV niet wist te benutten evenals een paar prachtige reddingen van Hoofddorp Keeper Zuidema die uitstekend keeperswerk verrichte. Met een strakke voorzet in de 85e minuut van invaller Floris Geurts en bekwaam werd gecontroleerd door wederom Tjon-A Noek die de keeper van LSVV Joost Groenveld kansloos liet en bracht de stand op 3-4. LSVV kwam met een krachtig slotoffensief om toch een overwinning dan wel gelijkspel eruit te halen met echt hachelijke momenten voor het doel van Hoofddorp onder anderen door Toine Merk echter zijn werkelijk prachtige uithaal werd wederom gepareerd door de uitstekende keeper van Hoofddorp Guus Zuidema. LSVV staat met 12 punten uit 10 wedstrijden op negende plaats in de 1e klasse A met de kanttekening dat zowel Hoofddorp als Uitgeest met respectievelijk drie dan wel twee wedstrijden minder dan LSVV bij eventuele winst zo maar op 11e plaats terecht kunnen komen. Trainer-coach Rob Klanker liet kort weten het doodzonde te vinden om vlak voor tijd weer een punt weg te geven.

LSVV; Groenveld, Bruin, Paauw(88e Jort Merk), Harte, Grooff, Boy Kansen, Toine Merk, Bas Kansen, Melten, Cretier, Bieshaar.