Afbeelding
(Foto: )

Gezocht: Taalmaatjes!

LANGEDIJK - Op dit moment zijn zeven nieuwe Nederlanders in Langedijk op zoek naar een taalmaatje. Vindt u het leuk om mensen vaardiger te maken met de Nederlandse taal? 

In samenwerking met de Bibliotheek Langedijk heeft Wonen Plus Welzijn het project Taalmaatjes. Voor dit project is men op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om bewoners in Langedijk met taal te ondersteunen.

Wat gaat u doen?

Samen met de deelnemer gaat u laagdrempelig werken aan de vaardigheden op het gebied van lezen, spreken en schrijven. Dit gaat door middel van taaloefeningen maar kan ook uitgebreid worden met sociale activiteiten. Met als doel de zelfredzaamheid te vergroten. Hierbij biedt de bibliotheek ondersteuning met materialen en een training waarin u leert wat het inhoudt om taalmaatje te zijn. Geduld en inlevingsvermogen zijn een groot goed, uitgebreide kennis van grammatica is niet nodig.

Geïnteresseerd en wilt u meer weten?

Vrijdag 17 december wordt van 10.00 tot 11.30 een informatieve bijeenkomst gehouden in de Bibliotheek Langedijk waar u vrijblijvend kennis kunt maken met dit prachtige project. Aanmelden kan per mail via langedijk@wonenpluswelzijn.nl of telefonisch op 0226-318050. Contactpersoon is Ferry Blokker.