Voorzitter Klaas Zwart van Langedijk4GlobalGoals (l) en Peter Valbracht van Great Business (r) tekenen de overeenkomst voor het planten van 5.000 bomen.
Voorzitter Klaas Zwart van Langedijk4GlobalGoals (l) en Peter Valbracht van Great Business (r) tekenen de overeenkomst voor het planten van 5.000 bomen. (Foto: aangeleverd)

'Met elkaar gaan we 5000 bomen planten'

LANGEDIJK - Stichting Langedijk4GlobalGoals heeft eind maart een overeenkomst getekend met Peter Valbracht van Great Business en Eden Reforestation Projects voor het planten van bomen. De jonge aanwas krijgt een plek op een van de acht geselecteerde locaties ter wereld. Op die manier wordt daar de armoede bestreden en de CO2-reductie bevorderd.

Eden Reforestation Projects (www.edenprojects.org) richt zich wereldwijd op het duurzaam verminderen van armoede. De locaties waar zij actief zijn, behoren tot de armste in de wereld. Bovendien zijn ze sterk ontbost, maar hebben van oorsprong een rijke natuur. Deze aanplant betekent dan ook werk en welvaart voor de lokale bevolking, een nieuwe aanwas van bomen en toename van de biodiversiteit. Daar werkt Langedijk4GlobalGoals graag aan mee. "Wij willen dit jaar elk kwartaal 1.250 bomen laten planten op een van de geselecteerde locaties. Daarvoor dragen wij 10 eurocent per boom bij, in totaal gaat het dit jaar dus om 5.000 bomen. De lokale bevolking krijgt voor hun werk een reëel dagloon en de uitstoot van CO2 wordt wereldwijd verkleind. Die doelstellingen sluiten naadloos aan bij onze doelen, die eindigen niet bij de grens van Langedijk. In het verleden hebben we duurzame acties in Ethiopië en Oeganda gesteund. Dit jaar kiezen we voor dit internationale project”, aldus Klaas Zwart, voorzitter van Langedijk4GlobalGoals. Dit is een van de acties die de duurzame stichting uit Langedijk dit jaar voor ogen heeft. Zwart: "Vanwege corona liggen nagenoeg alle activiteiten stil. Maar we kunnen niet wachten tot de Repair Cafés weer starten. Ook willen we een duurzame verbindingsroute openen en enkele schoonloopacties organiseren. Het zijn laagdrempelige acties waar iedereen aan kan meedoen en daarmee bijdraagt aan een duurzame leefwereld. Dat geldt ook voor deze bomenactie.”