Onder de noemer ‘Toerisme Dijk & Waard’ moet ene compleet cultureel en recreatief aanbod worden gepresenteerd.
Onder de noemer ‘Toerisme Dijk & Waard’ moet ene compleet cultureel en recreatief aanbod worden gepresenteerd. (Foto: BroekerVeiling)

Veranderproces Stichting Toeristische promotie Langedijk in volle gang

LANGEDIJK - In maart bestaat de Stichting Toeristische Promotie Langedijk 12,5 jaar en juist nu zit de stichting in een compleet veranderproces.

Bestuurslid van het eerste uur Peter de Nijs maakt duidelijk wat er aan de hand is: “Het feit dat Heerhugowaard en Langedijk volgend jaar opgegaan in de gemeente Dijk & Waard is voor ons aanleiding geweest om al vroegtijdig contact te zoeken met betrokkenen in Heerhugowaard. We hebben bijeenkomsten in Heerhugowaard gehad. Met bedrijven en vanzelfsprekend met diverse bestuurders en ambtenaren gesproken. Het was voor ons een grote stimulans dat we overal zeer welkom begroet werden. Ook het ambtelijk apparaat uit Langedijk staat hier zonder uitzondering achter. De basisdoelstelling is om onder de noemer ‘Toerisme Dijk & Waard’ een compleet cultureel en recreatief aanbod te presenteren dat interessant is voor inwoners en uiteraard recreanten van buiten de gemeente zelf.”

Vol programma

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. Belangrijk is al dat er een kwartiermaker is aangesteld door beide gemeenten in de persoon van Miranda van Oostrum. Zij verwerkt alle input en informatie tot een compleet plan van aanpak dat medio april gereed zal zijn. Op basis daarvan gaan dan een aantal werkgroepen de lijnen definitief uitzetten. Voor dit jaar worden er door STPL plannen uitgewerkt om op de vertrouwde basis en coronaproof activiteiten zoals fiets, wandel- en kanotochten te organiseren. Die invulling zal over een paar weken concreet zijn, waarbij natuurlijk gehoopt wordt dat evenementen zoals de Streekmarkt en dergelijke straks ook doorgang kunnen vinden.