'Van je hobby je werk maken. Ik doe het nu een aantal jaar en het is fantastisch!'
'Van je hobby je werk maken. Ik doe het nu een aantal jaar en het is fantastisch!' (Foto: Theo Annes)

Yvonne schrijft uw levensverhaal

Vervolg van voorpagina


"Ik kon gewoon niet in drie zinnen beschrijven waarom iemand een betalingsachterstand had opgelopen. Kom op, die mensen hebben allemaal een verháál zeg! Mijn collega's moesten er altijd om lachen en zeiden: hier moet je wat mee doen Yvon! Het duurde echter nog wel even voordat dat muntje ook bij mij viel."

Hallelujah-moment

Onzekerheid en zelfonderschatting zorgden ervoor dat het nog jaren duurde voordat Yvonne haar passie ging omzetten in haar beroep. "Van je hobby je werk maken. Ik doe het nu een aantal jaar en het is fantastisch." Ze werd geen schrijver van romans waarin bedachte verhalen de hoofdrol spelen, maar vertrouwt het verhaal van echte mensen toe aan het papier. "Naast schrijven lees ik ook heel veel boeken en mijn zelfgeschreven verhalen werden dan meestal slechte kopieën. Nadat ik mijn oma's levensverhaal had opgeschreven had ik eindelijk dat 'hallelujah-moment': ik hoefde helemaal niet zelf een verhaal te verzinnen. De verhalen bestaan al! Ze hoeven alleen nog maar worden opgeschreven."

Sinds het levensverhaal van haar oma heeft ze al vele verhalen mogen verwoorden. Momenteel werkt ze samen met acteur/ model/ presentator/ muzikant/ kunstenaar Herman Jager aan zijn biografie. "Wat een feest! Die man is nog maar 50 jaar oud maar heeft een verhaal alsof ie er al drie levens op heeft zitten. Hij praat ook nog in de hoogste versnelling, dus dat is aanpoten. Maar ik geniet van elke minuut!"

iedereen heeft een verhaal

Je levensverhaal laten optekenen is een ontzettend waardevol geschenk, maar iedereen komt in aanmerking. "Mensen hoeven niet stokoud te zijn of een enorm interessant of juist dramatisch leven achter de rug hebben. Je hoeft echt niet beroemd of berucht te zijn voor een biografie. Elk verhaal is uniek. Ik kan ook een verhaal optekenen van een deel van uw leven: uw jeugd of loopbaan, hobby of huwelijk. Een biografie kan als doel hebben om iets door te geven aan de volgende generatie: u wordt niet vergeten. Of om uw kant van het verhaal te vertellen, zodat het zwart op wit staat."

Goudmijn

Een levensverhaal geeft uzelf inzichten: welke beslissingen hebben geleid tot het leven dat ik nu leid. Of welke keuzes van mijn ouders bepaalden het lot van mijn kinderen. Maar het geeft ook uw partner, uw (toekomstige) nageslacht een prachtig beeld van uw leven en hoe u het heeft geleefd. Uw kennis en ervaringen geeft u door. "Mensen zitten op een goudmijn. Ik las laatst de uitspraak 'Een oudere die sterft is een bibliotheek die afbrandt.' Wat een rake bewoording, zo is het precies!"

Hoe het werkt, wat het kost en hoe u in contact kunt komen met Yvonne, leest u op haar website: vertelhetmij.nl. Of tel. 06 21199861.