Wachtkamerimpressie van innovatief medisch centrum NuevoCare.
Wachtkamerimpressie van innovatief medisch centrum NuevoCare. (Foto: Vincent de Vries)

Ga B12-tekort efficiënt te lijf met NuevoCare

HEERHUGOWAARD – Tintelende vingers, evenwichtsproblemen, geheugenverlies, spierkrampen of last van extreme vermoeidheid? De oorzaak ligt misschien wel in een opname tekort aan vitamine B12. Wie te weinig van deze vitamine in zijn lichaam heeft, kan daar veel klachten van ondervinden. En als je er te lang mee doorloopt, kan er onomkeerbare schade aan het zenuwstelsel ontstaan. Een snelle behandeling is voor patiënten dus van groot belang. Daarom is NuevoCare in het Medisch Innovatie Centrum in Heerhugowaard een eigen B12-afdeling gestart.

“De klachten die een tekort aan B12 veroorzaakt, zijn niet altijd even eenvoudig herkenbaar”, vertelt Rutger Brest van Kempen van NuevoCare. “Wanneer na bloedonderzoek blijkt dat iemand een B12-tekort heeft, zal de huisarts meestal supplementen voorschrijven. Maar niet iedereen is daarmee geholpen. Als je lichaam de vitamine in die vorm niet kan opnemen, dan ben je meer gebaat bij injecties. Wij willen deze mensen graag helpen. Het gaat om een grote groep mensen, die te maken heeft met lange wachtlijsten en onbegrip over de gezondheidsproblemen waarmee ze kampen. Uit eigen ervaring weten wij dat twee keer prikken per week bewezen effectief is. Een groot deel van de mensen heeft zes à acht weken na het starten met prikken een merkbare verbetering van de klachten (bron: Stichting B12 tekort). Na verloop van tijd kan het aantal prikken op basis van klachten worden verminderd. Wij helpen ze graag op weg en geven instructies zodat ze de prikken vervolgens ook zelf kunnen zetten.”

Begeleiding op maat

NuevoCare werkt intensief samen met een internist-intensivist uit het Erasmus Medisch Centrum en een professor internist-endocrinoloog bij het UMC Groningen, een specialist op het gebied van B12 die bekendheid geniet in heel Europa. “We hebben de infrastructuur in onze zorginstelling NuevoCare verder geoptimaliseerd. Zo hebben we een app gelanceerd waarmee onze patiënten direct in contact staan met de artsen en verpleegkundigen. Via de app kunnen niet alleen afspraken worden gemaakt, maar blijven patiënten ook continu onder begeleiding en houden we als zorgbegeleider vinger aan de pols. Contact op maat past bij de behandeling op maat. Bij vragen of klachten kan direct contact worden gelegd, eventueel via chat of beeldbellen, met de arts of begeleider. En het mooie is, bij ons zijn er nog geen lange wachtlijsten. Je kunt dus snel met de behandeling beginnen en je klachten efficiënt én effectief te lijf gaan.

Samenwerking

Een doorverwijzing van de huisarts is nodig om de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen van de zorgverzekering. Wij zouden graag samenwerken met huisartsen, zodat zij patiënten met B12-gerelateerde klachten naar ons doorverwijzen. We dienen immers allemaal hetzelfde doel: de patiënt voorzien van de best mogelijk zorg.


Meer weten? Kijk dan op

www.nuevo.care.