Er werden verschillende workshops gehouden voor en door jongeren.
Er werden verschillende workshops gehouden voor en door jongeren. (Foto: (Alexandra Heeremans / AG Heeremans Photography))

Creatieve jongeren op Kunstestafette

DIJK EN WAARD - Artquake organiseerde zondag in samenwerking met festival KUUB een kunstestafette ‘Paint your own pot!' en Muurschilderen. Tijdens deze middag volgden jongeren tot en met 17 jaar in kleine groepjes beide workshops, die werden gegeven door jonge kunstenaars van Artquake.

De creatieve bootcamp werd georganiseerd door KUUB van 5 tot en met 9 mei. Er werden verschillende workshops gehouden, zoals een poëziewandeling, kunstroute, muziek maken door Bertje Doperwtje, Long boarden en vanuit Artquake een workshop 3D Streetpainten. Het idee van de Kunstestafette is dat ‘het creatieve stokje' wordt doorgegeven aan verschillende groepen die er hun eigen draai aan geven of als inspiratie gebruiken om iets nieuws te maken. Geïnspireerd op de resultaten van de Creatieve Bootcamp gingen verschillende verenigingen, individuen en groepen samen met een coach vanuit KUUB aan de slag met de kunstestafette. Nu de coronamaatregelen versoepeld worden en er weer mag, ook op het gebied van Kunst en Cultuur, gaat Artquake de komende tijd verschillende activiteiten, waaronder workshops en de Kunstclub voor jongeren organiseren. Meer informatie: www.art-quake.com.

De workshop Muurschilderen werd gegeven door Maureen Kolhoff.
Paint your own pot!
De workshop Muurschilderen werd gegeven door Maureen Kolhoff.
Afbeelding