Wat een hobby…!
Wat een hobby…! (Foto: Ben Wansink)

NIEUWE HOBBY

Sinds enige tijd heb ik een nieuwe hobby. Altijd maar schrijven, dichten en tekenen gaat op den duur toch wat vervelen en moet je wat anders. Mijn vrouw raadde mij aan meer te gaan bewegen en daar heeft ze natuurlijk gelijk in.

door ben wansink

Alles wat ik leuk vind doe ik echter zittend en merk dat regelmatig aan de rug. Ooit was mijn bijnaam bij voetballen ‘Lazy Bennie’, ik bewoog alleen als de bal vlak bij me was. Medespelers die de bal tien meter van mij vandaan speelden, zagen dat ik dan verwijtend keek en riep: “Ik sta hier, sukkel, speel die bal in mijn voeten!” Trainers werden wanhopig en ik werd als straf gewisseld, waarna ik, bij verlies, de kapsones had, op te merken dat dat aan het wisselbeleid lag.

Nee, ik ben geen echte beweger, dom genoeg. Adviseer jullie iedere dag 20 minuten te lopen, 10 voor jezelf en 10 namens mij.

Nee, mijn nieuwe hobby gebeurt ook weer zittende en vraagt nogal wat uurtjes. Eenmaal eraan begonnen is het verslavend en ben ik niet te stoppen. Als ik er niet meer uitkom, en dat gebeurt zeer regelmatig, zoek ik de hulp van mijn zonen die nu eenmaal handiger zijn en meer inzicht hebben. Ze lachen wel meewarig, maar ik doe net of ik dat niet zie.

Nu heb ik jullie lang genoeg in spanning laten zitten: mijn nieuw hobby is bouwen met minuscuul kleine steentjes, een soort mini-Lego. Ik bestel bij AliExpress die Miniblocks, zoals ze officieel heten. Ik heb al de Tai Mahal gebouwd en ben nu bezig met een Chinees bouwwerk, de YueYang Tower. Ik wil daarna de Arc de Triomphe doen en er liggen nog meer uitdagingen te wachten. Thuis ben ik nu urenlang ingespannen bezig en men heeft geen kind aan mij. Dat bouwen is echt niet gemakkelijk, het vraagt uiterste concentratie.

Op de verpakking staat dat miniblocks vanaf 6 jaar te doen is, een beetje gênant misschien, ik ben al in de 70 en vind het moeilijk! Buiten dat zijn mijn ogen ook niet in topvorm en werk ik met een vergrootglas om de bouwtekeningen te kunnen bekijken om na verloop van tijd te ontdekken toch een kleinigheid over het hoofd gezien te hebben. Wat een hobby…!