Tijdens de workshop van Naomi en Lisa gingen de jongeren hun eigen bloempotten beschilderen.
Tijdens de workshop van Naomi en Lisa gingen de jongeren hun eigen bloempotten beschilderen. (Foto: Alexandra Heeremans / AG Heeremans Photography)

Creatieve workshops voor jongeren op Kunstestafette

DIJK EN WAARD - Artquake organiseerde zondag in samenwerking met festival KUUB een kunstestafette ‘Paint your own pot!’ en Muurschilderen. Tijdens deze middag volgden jongeren tot en met 17 jaar in kleine groepjes beide workshops, die werden gegeven door jonge kunstenaars van Artquake.

De creatieve bootcamp werd georganiseerd door KUUB van 5 tot en met 9 mei. Er werden verschillende workshops gehouden, zoals een poëziewandeling, kunstroute, muziek maken door Bertje Doperwtje, Long boarden en vanuit Artquake een workshop 3D Streetpainten.

Kunstestafette

Het idee van de Kunstestafette is dat ‘het creatieve stokje’ wordt doorgegeven aan verschillende groepen die er hun eigen draai aan geven of als inspiratie gebruiken om iets nieuws te maken. Geïnspireerd op de resultaten van de Creatieve Bootcamp gingen verschillende verenigingen, individuen en groepen samen met een coach vanuit KUUB aan de slag met de kunstestafette. Omdat er voor jongeren in de afgelopen periode door corona niets door kon gaan, besloot Artquake mee te doen aan de kunstestafette en twee creatieve workshops te organiseren voor jongeren uit Heerhugowaard, Langedijk en omgeving.

Paint your own pot!

Deze workshop werd gegeven door Lisa Haaima van De Glazen Tuin en Naomi Kater van Kater Interior Design. Tijdens deze workshop gingen de jongeren hun eigen bloempotten beschilderen. Naomi en Lisa hadden van te voren al wat voorbeeldjes gemaakt die de jongeren konden gebruiken als inspiratie. Verder gaven ze tips en tricks tussendoor en gingen de jongeren hun eigen bloempot beschilderen. Er ontstonden hele diverse, creatieve bloempotten zoals een regenboog- en meloen-bloempot. Aan het einde van de workshop mochten ze een mooi plant uitzoeken voor in de bloempot, gesponsord door de GlazenTuin, en konden ze hun kunstwerk mee naar huis nemen.

Muurschilderen

Deze workshop werd gegeven door Maureen Kolhoff. Eerst kregen de jongeren een inspiratie filmpje te zien, die door een andere groep van de Kunstestafette gemaakt was. Geïnspireerd op het filmpje en het thema ‘Beweging' gingen de jongeren met potloden, markers en kleurpotloden een ontwerp maken voor de muurschildering. De jongeren kwamen echt met hele leuke, creatieve ontwerpen, en konden niet wachten om te beginnen met schilderen. Al snel werden de eerste potloodlijnen op de muur gezet en gingen de jongeren lekker aan de gang met acrylverf, kwasten en markers. In no time werd de witte muur omgetoverd tot een vrolijk, kleurrijk kunstwerk. Zo ontstond er onder anderen een Spongebob muurschildering, een hele grote wereldbol en twee supermooie draken.

Festivaldag

Het resultaat van de Bootcamp en Kunstestafettes worden met het publiek gedeeld tijdens Festival KUUB op 12 juni. Zo kun je de kunstwerken bewonderen vanuit een bootje (beperkt plek door corona). Verder is het resultaat te bewonderen op de website vanKUUB en het YouTube-kanaal. Voor meer info: https://festivalkuub.nl/

Workshops en Kunstclub

Nu de corona maatregelen versoepeld worden en er weer mag, ook op het gebied van Kunst en Cultuur, organiseert Artquake de komende tijd verschillende activiteiten, waaronder workshops en de Kunstclub voor jongeren. Meer informatie: www.art-quake.com.

Paint your own pot!
De workshop Muurschilderen werd gegeven door Maureen Kolhoff.
Afbeelding
Afbeelding