Het was een bedrijvige ochtend in de praktijk afgelopen dinsdag met de camera's, maar alles ging gewoon door.
Het was een bedrijvige ochtend in de praktijk afgelopen dinsdag met de camera's, maar alles ging gewoon door. (Foto: aangeleverd)

SBS6 programma ‘Holland van Boven’ strijkt neer in Langedijk

LANGEDIJK - Afgelopen week heeft een cameraploeg van SBS6 opnamen gemaakt bij Manuele Fysiotherapiepraktijk ParaMed. Deze praktijk is in het oog gesprongen bij de makers van het televisieprogramma ‘Holland van Boven’ omdat zij meer doen dan alleen behandelen.

Op dinsdag 1 juni tussen 09.30 en 12.00 uur zijn er opnamen gemaakt bij MF-ParaMed op de Dorpsstraat te Noord-Scharwoude, waar drie manueel fysiotherapeuten werken. En daarnaast van de recente uitbreiding naar de Voorburggracht via een doorgang vanuit de Dorpsstraat waar een grote gloednieuwe revalidatie ruimte is gerealiseerd, waar vier revalidatie begeleiders werken. De manueel fysiotherapeuten staan in het dorp bekend als bijzonder betrokken mensen die hun vak verstaan. Daarnaast nemen zij alle tijd voor iedereen. Daar wordt bij het inplannen in de agenda dan ook rekening mee gehouden.

In de revalidatieruimte, waarbij de inrichting het thema ‘natuur’ heeft, valt het op dat er in alle rust kan worden gerevalideerd en aan medisch fitness wordt gedaan. Belangrijk voor MP-ParaMed is het blijven bewegen na herstel van de lichamelijke klacht of na de revalidatie van nieuwe knie, heup, schouder etc. Maar ook mensen die restklachten van COVID hebben vinden hier hun juiste begeleiding. Wat je ook doet maakt natuurlijk niet uit, als je maar beweegt. Een voorbeelden uit de praktijk is van een dame van boven de 75 jaar met artrose die al een tijdje bezig is met training onder leiding van één van de medisch fitness instructeurs. Zij kwam slecht ter been de praktijk binnen en het gaat nu goed met bewegen zonder pijn. Zij doet zelfs een deadlift met een olympische junior stang en aardig wat gewichtsschijven.

Het was een bedrijvige ochtend in de praktijk afgelopen dinsdag met de camera's maar iedereen kon blijven doen waar men voor kwam. Het was een heel bijzondere ervaring voor de praktijk maar alle patiënten pasten zich aan en er heerste een geweldige positieve sfeer. Wat ongelooflijk geweldig was dat één van de patiënten die ruim de 75 jaar is gepasseerd haar oefeningen heel geduldig voor de camera's heeft gedaan! Twee keer zoveel als wat zij normaal doet. Eén van de vele pareltjes bij manuele fysiotherapie praktijk ParaMed.

De uitzending van deze praktijk is te zien op SBS6 programma ‘Holland van Boven' in het weekend van 17-18 juli in de middag. Exact tijdstip nog niet bekend. De herhaling is te zien in het weekend erna in de middag. Ook daarvan is het tijdstip nog niet bekend. Hou dus de tv gids in de gaten! Wilt u info over de praktijk? Kijk op www.mf-paramed.nl.

Dinsdag zijn er opnamen gemaakt bij MF-ParaMed te Noord-Scharwoude