De verloskundigen van De Zon vieren hun 15-jarig bestaan! Tweede van rechts staat oprichter Laura van der Beek.
De verloskundigen van De Zon vieren hun 15-jarig bestaan! Tweede van rechts staat oprichter Laura van der Beek. (Foto: aangeleverd)

Verloskundigenpraktijk De Zon viert 15-jarig bestaan

LANGEDIJK - In 2006 heeft Laura van der Beek Verloskundigenpraktijk De Zon opgericht. Vanaf dat moment heeft De Zon 2451 baby’s mogen verwelkomen. Daarvan zijn 52,5% jongens en 47,5% meisjes. De populairste jongensnaam was Sem en de meest gekozen meisjesnaam Roos. De lichtste baby woog 520 gram en de zwaarste 5240 gram.

Laura van der Beek heeft De Zon opgericht met het idee om meer tijd en aandacht aan de zwangere vrouwen te geven. Naast het uitvoeren van de medische controles biedt De Zon tijd om te kijken waar de wensen en behoeften liggen van de cliënten. Ook is er veel persoonlijk contact met de aanstaande ouders. De verloskundigen van De Zon hebben de afgelopen 15 jaar prachtige bevallingen mogen begeleiden. Een heleboel baby's werden thuis geboren. Ook begeleiden we bevallingen in het ziekenhuis in Alkmaar. Laura van der Beek: "Wat ik toch het meest bijzonder vind is dat we samen in staat zijn de vrouwen zelfvertrouwen te geven, in hun kracht te zetten, zodat ze optimaal naar hun bevalling toe kunnen leven. Veel wensen zijn bespreekbaar, denk aan bevallen in bad, op de baarkruk, op bed of hands off. Zo herinner ik mij nog een bevalling, waar de moeder in bad aan het bevallen was. De andere kinderen waren aanwezig om bij de geboorte van hun zusje te zijn. Het was een magisch en ontspannen ogenblik. Ze keken allemaal vol bewondering toe. Dat zijn toch de momenten, waar ik met een glimlach aan terugdenk. Zo is iedere bevalling uniek.” De Zon biedt vrouwen zorg van vóór tot ná de zwangerschap. Zo heeft De Zon het kinderwensspreekuur. Bij een kinderwens kunnen stellen bij ons terecht om zo gezond mogelijk aan hun zwangerschap te kunnen beginnen. Ook kunnen vrouwen voor anticonceptie bij de praktijk terecht, ook als ze nog nooit zwanger zijn geweest. Zo is De Zon begonnen met het plaatsen van spiraaltjes. In de afgelopen 15 jaar is het team van verloskundigen gegroeid. Vandaag de dag bestaat het team uit vier verloskundigen. Het team kiest er bewust voor om kleinschalig te werken en zo betrokken zorg te kunnen leveren aan de stellen die onder zorg zijn bij De Zon. De verloskundigen van De Zon hopen dat er nog vele zwangeren mogen komen die zich veilig, ontspannen en gehoord voelen bij hen. Om het 15-jarig jubileum van De Zon samen met jullie te vieren, deelt De Zon zakjes met bloemzaadjes uit. Kom langs op de praktijk in het medisch centrum Broek op Langedijk en ontvang een zakje bloemenzaad. Plant deze en zet zo, samen met De Zon, de wereld in bloei!