De vermakelijke show met honden werd enthousiast ontvangen.
De vermakelijke show met honden werd enthousiast ontvangen. (Foto: Theo Annes)

Waardse senioren beleven gouden middag in het circus

Algemeen

HEERHUGOWAARD - “Hooggeëerd publiek! Dames en heren, jongens en meisjes van vroeger…”, met die woorden heet clown Franky dinsdagmiddag 31 augustus alle senioren welkom tijdens twee circusvoorstellingen van Circus in de Zorg bij het stadspark aan de Diamant. 

Jongleurs halen halsbrekende capriolen uit, een lenige danseres hangt ondersteboven aan een paal, een illusionistenduo verzorgt een verrassende verdwijntruc, honden en poezen geven een vermakelijke show en clown Franky en mister Valentino hebben de lachers op hun hand tijdens een goochel- kooktruc. “Dit is echt kostelijk. De lichtjes, de muziek, de sfeer… Net als vroeger. Zo fijn om weer eens een uitje te hebben’’, verzucht een dame op leeftijd die met een vrijwilliger is meegekomen vanuit woonzorgcentrum Hugo-Waard. “Het is lang geleden dat ik in een circus ben geweest. Ik heb vreselijk gelachen en genoten.”


De aanwezige senioren genoten van de halsbrekende toeren die de acrobaten uithaalden. - Foto Theo Annes

De aanwezigen kijken hun ogen uit. “Dat deden wij vroeger ook”, zegt een dame met een knipoog, terwijl een jongleur meerdere diabolo’s tegelijk probeert hoog te houden. Twee heren breken zich vervolgens het hoofd over de trucs van het illusionistenduo: “Hoe kan dat nou? Wat je ziet, is niet echt. Maar hoe ze het dan toch doen… Ik snap er niks van.”

Gouden Dagen

Twee voorstellingen stonden er dinsdag 31 augustus op het programma voor senioren van Gouden Dagen Heerhugowaard en Pieter Raat. “Circus in de Zorg is een fantastisch initiatief van Fonds Dijk en Waard”, vertelt Gouden Dagen Heerhugowaard-voorzitter Frits Weel. “Toen zij met het idee voor Circus in de Zorg kwamen, hebben we direct een voorstelling voor Heerhugowaardse senioren gereserveerd. Dat werden er vanwege de grote belangstelling al snel twee. Voor veel ouderen is een bezoek aan een circus een hele onderneming. Geweldig dat dit nu met de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers toch mogelijk is gemaakt.”


Ook de poezenact viel in de smaak bij de ouderen. - Foto Theo Annes

Vrijwilligers begeleidden de senioren vanuit de wijk, van wijkcentrum het Arboretum, vanuit woonzorgcentrum De Raatstede en Hugo-Waard naar het stadspark aan de Diamant en weer terug. Waar nodig is busvervoer geregeld. “Dankzij de hulp en inzet van mantelzorgers, vrijwilligers en welzijnsmedewerkers hebben onze senioren een geweldig leuke, gouden middag in het circus beleefd. Als je dan die blijde gezichten tijdens de voorstelling ziet, dan word je vanzelf vrolijk”, aldus Weel.

De aanwezige senioren genoten van de halsbrekende toeren die de acrobaten uithaalden.
Ook de poezenact viel in de smaak bij de ouderen.