Ruben Rijnveld met vlnr. Yentl, Pim, Bart, Caisey en Britte.
Ruben Rijnveld met vlnr. Yentl, Pim, Bart, Caisey en Britte. (Foto: Theo Annes)

'Alleen samen kunnen we dit doen'

DIJK EN WAARD – Bij Theaterschool Kids with Attitude leren kinderen uit de groepen 4 tot en met 7 van de basisschool hoe het is om samen toe te werken naar een avondvullende, grote musical en te schitteren op een podium. Na een lastig afgelopen jaar, waarin vanwege corona de beoogde musical moest worden afgelast en er moest worden geïmproviseerd om de lessen en de Theaterschool toch te kunnen laten doorgaan, hebben de Kids dit jaar hard gewerkt om later deze maand tweemaal ‘Peter Pan’ in Theater de Binding in Zuid-Scharwoude te brengen.

Nieuw talent is altijd welkom voor proefles bij Kids with Attitude

Het is al de vierde keer dat Kids with Attitude zich waagt aan de musical ‘Peter Pan’. JM Barrie schreef het sprookje al in 1904, maar het tijdloze verhaal rond de jongen die nooit groot wilde worden spreekt nog altijd tot de verbeelding. Alles zit erin: spanning, romantiek, humor, ontroering en magie. Plus een tikkende krokodil én een zwaardgevecht! “Het is een echte 'feelgood' musical, met aansprekende liedjes en een prachtig verhaal”, vertelt Ruben Rijnveld, al 26 jaar artistiek leider van Kids with Attitude. “Dit jaar hebben we weer een geweldige cast vol jong talent. En Mathijs Kuiper speelt opnieuw op weergaloze wijze de dubbelrol van Kapitein Haak en vader Darling.” 

Positieve sfeer

“Het was door de situatie met corona dit jaar een lange, lastige weg om een hele productie met de Kids voor elkaar te krijgen maar we hebben geen moment stilgezeten", vertelt Rijnveld. “Zodra het kon, vanaf februari, hebben we onze lessen wekelijks voortgezet, maar dan buiten op het schoolplein. Door weer en wind letterlijk, want we hadden een voorjaar met constant lage temperaturen en regen. Het is tekenend voor het doorzettingsvermogen van het team en alle Kids dat we toch door hebben weten te gaan en dat we dit jaar met de kinderen vele hobbels, onzekerheden en uitdagingen hebben overwonnen. De kinderen moesten er meer dan ooit echt voor elkaar zijn. Alleen samen kunnen we dit doen. En iedereen plukt daar uiteindelijk de vruchten van omdat er nu een voorstelling klaar is voor het theater!"

Compliment

De kinderen verdienen volgens Rijnveld een dik compliment voor de manier waarop ze er vol voor zijn gegaan en zo hebben geleerd dat, als ze écht iets willen en ze werken er hard voor, ze het voor elkaar kunnen krijgen. De sfeer onderling is heel positief. “Het is echt supergezellig bij Kids with Attitude”, vertelt Caisey (11), die Tijgerlelie en de schaduw van Peter Pan speelt. “Je leert heel veel en niemand wordt gepest.” “Alle kinderen horen erbij”, vult Bart (10, die weeskind Doedel speelt) aan. “En we gaan er ook vaak op uit, zoals op kamp en naar de Efteling of de Linnaeushof.” Het nu al acteren in een grote musical spreekt Pim (9) ook zeer aan “Later wil ik een echte musicalster worden, want het lijkt me supercool om elke avond op het podium te staan!”

‘Joseph’

Beide voorstellingen van ‘Peter Pan’, op 18 en 19 september, zijn reeds uitverkocht, maar Kids with Attitude werkt inmiddels ook al aan de voorstelling voor 2022: ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, in de vertaling van Martine Bijl. “Dat wordt weer heel wat anders”, vertelt Rijnveld. “Alles in ‘Joseph’ wordt gezongen. Daardoor swingt het van de eerste tot de laatste minuut.” 


Nieuwe Kids zijn welkom om een keer een proefles op basisschool de Boomladder mee te doen. “Als je in groep 4, 5 of 6 zit kun je erbij”, zegt Britte (8) “Doen hoor, het is hartstikke leuk!”


Meer weten? Kijk op www.kwamusicals.com.