De Vrolijkheid Heerhugowaard ontvangt een bijdrage voor haar Grafische Vakantie Atelier.
De Vrolijkheid Heerhugowaard ontvangt een bijdrage voor haar Grafische Vakantie Atelier. (Foto: Facebook VrolijkheidHHW)

Cultuurfonds steunt lokale projecten

REGIO - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het tweede kwartaal van 2021 aan 91 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bedrag van in totaal ruim 300.000 euro. De volledige lijst met ondersteunde projecten in de tweede ronde van 2021 is te zien op www.cultuurfonds.nl.

De Vrolijkheid Heerhugowaard, onderdeel van de Nationale Stichting ter bevordering van Vrolijkheid, ontvangt een bedrag van 1.500 euro voor haar Grafisch Vakantie Atelier. De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars en regelaars die samen met een bonte stoet vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders kunstprojecten in asielzoekerscentra realiseren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn het instrument om verhalen vorm te geven. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Het Rundveemuseum Aat Grootes in Aartswoud kan rekenen op 5.000 euro. Zij zijn op 7 februari door een brand getroffen en krijgen ondersteuning om het museum weer opnieuw te kunnen inrichten en te openen voor bezoekers. Door de brand zijn een Brandrode Koe, een Baggerbonte koe en Groninger Blaarkop komen te overlijden. Dit zijn zeldzame Nederlandse koeienrassen die een belangrijk onderdeel zijn van het natuurlijk en historisch cultureel erfgoed.

Aanvragen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij de fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage voor een project aan te vragen. De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op www.cultuurfonds.nl/noord-holland. Juist in deze moeilijke tijden roept het Cultuurfonds stichtingen en verenigingen op om een aanvraag in te dienen.