Uit de as herrezen, het nieuwe pand van Bike Totaal Boersen.
Uit de as herrezen, het nieuwe pand van Bike Totaal Boersen. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Bike Totaal Boersen: 'Terug van weggeweest, we zijn weer thuis'

SCHAGEN - Na ruim een jaar 'gelogeerd' te hebben in een ander pand, is Bike Totaal Boersen weer terug van weggeweest. Op de plek aan de Grotewallerweg, waar hun vorige pand stond, is nu een fantastisch nieuw gebouw herrezen. Waar de brand een jaar geleden nog alles letterlijk verwoestte, is geen spoor meer te zien. Het nieuwe pand staat als een huis. Bike Totaal Boersen is weer thuis.

De afgelopen dagen is het personeel druk bezig geweest met de verhuizing en de inrichting van het nieuwe pand. Iedereen was hard aan het werk, zodat vrijdag de winkel weer operationeel is en dat de medewerkers zich kunnen focussen op de klanten. Eigenaar Herman van der Vliet is blij maar vooral trots dat het team dit toch maar weer heeft geflikt. "Ondanks alle ellende hebben we dit weer kunnen neerzetten. Het is een prachtig pand geworden, dat ook klaar is voor de toekomst. We kunnen wel terugkijken, maar dat verandert niets. Het was verschrikkelijk, maar door onze nuchterheid wisten we vrij snel wat ons te doen stond. Mijn vrouw en twee zoons, die tevens mede-eigenaar zijn, zaten niet bij de pakken neer. Dat zit niet in onze aard. We hebben met elkaar naar dit moment toegewerkt. Natuurlijk hebben we de hele gebeurtenis een plekje kunnen geven. Dat maakt dat we positief konden doorgaan."


Het pand aan de Grotewallerweg valt niet te missen. Met circa 1.600 vierkante meter aan vloeroppervlak is er letterlijk een zee aan ruimte. De 'wow' factor komt ook snel om de hoek kijken. "Bij ons staat sfeer en beleving in een hoog vaandel. Als je binnenkomt willen we dat je denkt, dit is meer dan een fietsenwinkel. De etaleur en interieurverzorgers hebben het echt waanzinnig gedaan. Onze adviseurs, we adviseren in eerste plaats en verkopen pas daarna, weten door jarenlange kennis wat we de kant kunnen aanbieden. Ons assortiment bestaat uit alleen maar A-merken, en wij weten als geen ander, welke specificaties welk merk heeft. Als een klant vertelt wat hij zoekt, dan weten wij precies welk merk maar daarbij past."

Duurzaamheid

Het pand is niet alleen maar gericht op de beleving van de klant, maar er is veel geïnvesteerd in duurzaamheid. ''Het is eigenlijk Bike Totaal Boersen 2.0 geworden. We zijn energie neutraal en gebruiken geen gas meer. Verder hebben we zonnepanelen op het dak geplaatst en maken we gebruik van warmtepompen. Omdat het gebouw zo groot is, hebben we ook een luchtverversingssysteem, waardoor er elk uur verse schone lucht door het pand wordt geblazen. Ja ik ben trots op het team en op ons pand. We verwelkomen klanten graag weer in dit prachtige pand. 


Bike Totaal Boersen vind je aan de Grotewallerweg in Schagen.

SCHAGEN - 29-06-2021,  Bike Totaal Boersen.


Bike Totaal Boersen die na de vervelende brand en ruim een jaar op een tijdelijke locatie en nu weer gaan openen op hun oude plek in een prachtig nieuw pand