Wijkagent Anne Kees Meines.
Wijkagent Anne Kees Meines. aangeleverd
column

De maand van wijkagent Anne Kees

Algemeen

Beste Langedijkers,

We hebben de zomervakantie weer achter ons gelaten en zijn ondertussen weer aan het werk. Een enkeling heeft zijn vakantie misschien opgespaard en neemt het er nog even van!

Kermis

Afgelopen weekend begon de kermis in Zuid-Scharwoude weer, echter, in een andere vorm. In Zuid-Scharwoude, ter hoogte van de Schelvis, was een grote feesttent geplaatst waarin 750 mensen lekker konden feesten. De beveiligers hadden het hier goed onder controle, waardoor wij geen noemenswaardige meldingen kregen. Op het veld aan de Charlotte De Bourbonstraat in Nood-Scharwoude stonden de attracties voor de kinderen. Hier hebben we s ’avonds meldingen gehad van groepen jongeren die ruzie met elkaar zochten. Door tussenkomst van de collega’s, is dit niet uit de hand gelopen. Verder kunnen we spreken over een rustige en geslaagde kermis.

Straatroof op de Korenmolen

Eind augustus, rond middernacht, vond er een straatroof plaats op de Korenmolen In Noord-Scharwoude. Hierbij werd een jonge vouw door een onbekende jongeman aangesproken en dwong hij haar te stoppen op haar fiets. Hij had interesse in het horloge wat de vrouw om haar pols zou dragen. Echter, zij droeg op dat moment haar horloge niet. Doordat de vrouw hard begon te schreeuwen, ging de overvaller er vandoor en kwamen er omstanders naar de vrouw toe om haar te helpen. Het vermoeden bestaat dat de vrouw al eerder is geobserveerd door de jongeman, toen zij het horloge wel droeg. Echter, nu greep hij mis. 

Het signalement van de jongeman luidt:

De verdachte reed op het moment van het incident op een witte fiets.

Heeft u tips? Bel 0900-8844

Inbraak Bovenweg

In de nacht van 1 september werd er ingebroken in een woning aan de Bovenweg in Sint Pancras. De bewoonster, een 91 jarige vrouw, werd wakker van een man die in haar slaapkamer stond. Hij was op z’n gemak de kledingkast aan het doorzoeken met een zaklamp, toen de vrouw tegen hem begon te schreeuwen. Hierop nam de man de benen en verdween in het niets. Er werd niets ontvreemd door de man. Ik wil u er tevens op attenderen dat we weer veel meldingen krijgen van woninginbraken in Broek op Langedijk en Sint Pancras. Wij hebben hier op ons Instagram account de afgelopen week ook de nodige aandacht aan besteed middels een filmpje: Instagram: wijkagenten_Langedijk 

Ongeval snorfietser Broekerbrug

Op vrijdag 24 september, omstreeks 23.00 uur, kwam een man op een snorfiets ten val op de Broekerbrug. Door een getuige werd gezien dat de man begon te slingeren en over de kop sloeg. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar toen de getuige bij hem kwam. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, met hoofdletsel. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe ernstig het letsel van de man is.

Langedijkers, blijf gezond!