Dieter Mlcoch (links) verzorgt met zijn team alle maaltijden.
Dieter Mlcoch (links) verzorgt met zijn team alle maaltijden. (Foto: Pr)

Kijkje in de keuken van Het Hendrickszhuys

AMSTERDAM - De open keuken van Het Hendrickszhuys vormt het hart van de woonzorglocatie in Amsterdam. Dieter Mlcoch verzorgt hier met zijn team alle maaltijden.

'Iedereen is welkom in de keuken'

Dieter: “Iedereen is welkom in de keuken en andersom ben ik ook vaak in het naastgelegen restaurant te vinden om ideeën en tips uit te wisselen. Dit bevordert de warme band die ik met de bewoners heb. Ik leg graag uit wat er op hun bord ligt en wil altijd weten of alles naar wens is. Die wederzijdse betrokkenheid maakt mijn werk zo speciaal. In die zin zijn we net een grote familie.”

Op maat

Dieter: “De bewoners leven naar de eetmomenten toe. Al direct na het ontbijt wordt mij gevraagd wat er voor de lunch op het menu staat! We koken altijd met verse ingrediënten en houden uiteraard rekening met dieetwensen. Tijdelijke gasten, die in ons zorghotel verblijven, willen regelmatig vegetarisch eten. Ook zijn er bewoners die vanwege een ziekte een geheel aangepast diner ontvangen. Een goede afstemming met de diëtist en de zorg is dan ook belangrijk.”

Winterse kost

Op dit moment vragen de bewoners naar winterse kost. "Stamppot, gehaktballen of een sukadelapje. In sommige gevallen gaan de smaakpapillen van de bewoners achteruit of vermindert de eetlust. Daarom eten de (zorg)medewerkers altijd samen met de bewoners. Samen eten zorgt voor verbinding en plezier. Niks geen gehaast, maar juist met elkaar de tijd nemen om te genieten.”


Ook werken in Het Hendrickszhuys? Kijk op www.domusmagnus.com/vacatures.