Afbeelding
(Foto: )

Telefooncirkel biedt hulp

NIEUW-WEST - Iemand bellen of gebeld worden kan in deze tijden hulp bieden. Eigenwijks ondersteunt verschillende telefooncirkels, sociaal contact op afstand.

Ria is een dame die zich een groot deel van haar werkende leven als sociaalwerkster heeft ingezet om telefooncirkels op te zetten in Amsterdam.

Buren

Nu ze al een tijd met pensioen is onderhoudt ze nog een kleine telefooncirkel met haar buren. “Eigenlijk heb ik ooit gezegd dat ik het niet meer zou doen, maar het komt gewoon op je af en je wilt de mensen helpen”, Verteld zij.

Telefoontje

Elke dag belt Ria even met een paar van haar buren. Zij verteld dat een kort telefoontje voor veel mensen die alleen zijn al veel kan betekenen. Vaak is het maar een kort belletje maar soms belt ze haar buren nog apart op; “Weet je, het is belangrijk dat je even je verhaal kan vertellen, dan ben je het kwijt”.

Veel binnen

Het valt Ria op dat in deze tijden van Corona mensen veel binnen zitten en daarom nog meer behoefde hebben aan een gesprek. “Niets om je voor te schamen, iedereen heeft behoefde aan een praatje”.

Contact

Aansluiten bij een telefooncirkel kan via: Osdorp; Assia Amezian, 06-28500422; Sloten en Nieuw-Sloten; Stefania Maginzali, 06-33319681; De Aker; Doreen van den Berg 06-28639214.

Afbeelding