Gezocht: pleeggezinnen in regio Kennemerland.
Gezocht: pleeggezinnen in regio Kennemerland. (Foto: aangeleverd)

Gezocht: pleeggezinnen in Kennemerland

REGIO - In de regio Kennemerland en IJmond zijn er meer dan 300 prachtige pleeggezinnen, die kinderen met veel aandacht en liefde opvangen. Kenter Jeugdhulp is daar heel trots op. Rianne van Huijstee van de organisatie: "Helaas hebben wij nog steeds te maken met kinderen op de wachtlijst, waar we geen geschikt gezin voor hebben."

Dewi is dol op dieren

Om te vervolgen met: "Op dit moment zoeken we in de regio Kennemerland/IJmond naar een fijne plek voor Dewi van 11 jaar oud. Zij woont nu in een van de leefgroepen van Kenter, maar kan niet wachten tot er een gezin is gevonden waar ze mag blijven tot zij groot is. Wij zoeken pleegouders die willen investeren in deze jongedame. Eigen kinderen zijn helemaal leuk, mits ze veel jonger of veel ouder zijn dan 11 jaar. En Dewi is dol op dieren. Suzanne (10 jaar) en Vincent (12 jaar) wonen op een crisisplek. Hopelijk lukt het de moeder om weer voor haar kinderen te gaan zorgen. Tot die tijd zoeken we een pleeggezin in de regio Beverwijk/Velsen. Het gaat om een periode van een half jaar tot een jaar.


Ook Peter van 11 jaar wacht in een leefgroep op een eigen plekje. Hij is een vrolijke stuiterbal, die werkelijk alles leuk vindt om te doen. Voor hem zoeken we een mooi gezin in de regio Kennemerland/IJmond waar hij groot kan groeien."

Projectgezinnen

Alle pleegouders worden gescreend volgens landelijke richtlijnen en ontvangen begeleiding vanuit Kenter Jeugdhulp. Dewi en Peter vallen onder ‘projectgezinnen'. Dat is een intensievere vorm van pleegzorg, waarbij pleegouders deels in dienst komen van Kenter.


Meer weten?

Neem contact op met Rianne, tel. 06-24971247, riannevanhuijstee@kenterjeugdhulp.nl of Cindy, tel. 06-24989056, cindyboonstra@kenterjeugdhulp.nl



.